Από: ΕΛΑΜ

Ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων Ηρώων και Δέηση για διακρίβωση της τύχης των Αγνοουμένων του 251 Τάγματος Πεζικού

Ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων Ηρώων και Δέηση για διακρίβωση της τύχης των Αγνοουμένων  του 251 Τάγματος Πεζικού
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 17, 2024-12:30 View: 10

Το Τάγμα με τον ισχνό πολεμικό του εξοπλισμό, αλλά με στρατιώτες με ψυχή λιονταριού, αμύνθηκε με σθένος και ενεπλάκη σε σφοδρές μάχες με τον τουρκικό στρατό, προκαλώντας στους εισβολείς σημαντικές απώλειες και κρατώντας τους καθηλωμένους επί 2 ημέρες στην ακτή αποβάσεως, αποτρέποντας συνένωση του προγεφυρώματος με τον θύλακα Λευκωσίας και παρέχοντας στην Εθνική Φρουρά χρόνο για να οργανώσει και να επιχειρήσει τη διάσπασή του.

3.500 Τούρκοι στρατιώτες της Ταξιαρχίας «Τσακμάκ» – τρία Τάγματα Πεζικού, ένα τάγμα πυροβολικού, δύο τάγματα πεζοναυτών – και αριθμός αρμάτων μάχης καθηλώθηκαν για 2 ημέρες από μερικές δεκάδες εύτολμους και ψυχωμένους μαχητές, οι οποίοι έδωσαν σκληρό και κρίσιμο αγώνα επιβίωσης και ανέμεναν εναγωνίως να ενισχυθούν, για να συνεχίσουν τον αγώνα, από άλλες Μονάδες που θα έστελνε έγκαιρα το ΓΕΕΦ.

Δυστυχώς, παρά τη γενναία μάχη που έδωσαν οι άνδρες του 251τ.π  στην περιοχή, οι πιο κρίσιμες στιγμές για την άμυνα της Κύπρου για αποτροπή των ολέθριων τετελεσμένων διήλθαν, χωρίς η Εθνική Φρουρά να επιτύχει ουσιαστικά αποτελέσματα. ”

Στο μνημόσυνο, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στον Κόρνο την Κυριακή 15/9/2024, παρευρέθηκε το ΕΛΑΜ. Στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου της Παράταξης μας, κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας, Καδής Αντρέας.

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ