Από: ΕΛΑΜ

Χ. Χρίστου: “Ο ΠτΔ, στη Γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ, να θέσει το κυπριακό πρόβλημα στη σωστή του βάση”

Χ. Χρίστου: “Ο ΠτΔ, στη Γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ, να θέσει το κυπριακό πρόβλημα στη σωστή του βάση”
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 16, 2024-14:11 View: 11

Κυπριακό και Ηλεκτρική διασύνδεση ήταν τα θέματα που σχολίασε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, στην εκπομπή του Αντ1 «Μεσημέρι και Κάτι». Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο κ. Χρίστου κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, να θέσει ξανά το κυπριακό ζήτημα στη σωστή του βάση, ότι είναι πρόβλημα εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής.

Η σωστή διάσταση, επισήμανε ότι εκτός Κύπρου δεν είναι αυτονόητη και γι’ αυτό  χάνουμε το δίκαιο μας και ενόσω εμείς χάνουμε το δίκιο μας, η Τουρκία κερδίζει έδαφος και διεκδικεί τη λύση κυπριακού, όχι μόνο με τουρκικούς όρους, αλλά θέτει τις βάσεις για την πλήρη τουρκοποίηση της Κύπρου.

Αναφορικά με την ηλεκτρική διασύνδεση, ο Πρόεδρος, δήλωσε ότι το έργο έχει σημαντικά πολιτικά οφέλη και οικονομικά, καθώς θα μειωθεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος  και θα εξοικονομηθούν πέραν των €7 δις σε βάθος 20ετιας, τα οποία μπορούν να διοχετευτούν σε άλλες δαπάνες. Τόνισε επίσης ότι, θα πρέπει να διασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα του έργου και δε θα υπάρξουν ατασθαλίες για να μην έρθουμε μετά να πούμε ότι δεν εφαρμόσαμε τα δέοντα.  Όσοι μιλούν για γεωπολιτικούς κινδύνους, ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί με τις συμφωνίες που θα εφαρμόσει η Κυπριακή Δημοκρατία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, σχολίασε επίσης και τα όσα διαδραματίστηκαν χθες σε ποδοσφαιρικό αγώνα στη Λεμεσό.

Περισσότερα στο βίντεο.

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ