Από: ΔΗΠΑ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ: Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ: Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 13, 2024-15:29 View: 8

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου του Προστάτη που τιμάται κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου, η Δημοκρατική Παράταξη επισημαίνει τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για την αντιμετώπιση της ασθένειας αυτής.

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί σήμερα το συχνότερο καρκίνο στους άνδρες, ενώ αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου από κακοήθεια.

Επισημαίνουμε πως, ο καρκίνος του προστάτη στα αρχικά του στάδια, δεν εμφανίζει συμπτώματα, και η έγκαιρη διάγνωση επιτρέπει ευκολότερη και αποτελεσματικότερη θεραπεία και καλή πρόγνωση της νόσου, διότι αυτή συνήθως αναπτύσσεται αργά.

Η υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής, η τακτική φυσική δραστηριότητα και η ισορροπημένη διατροφή είναι παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη.

 Ως ΔΗΠΑ-Συνεργασία τονίζουμε την αναγκαιότητα όπως γίνουν περισσότερες ενημερωτικές εκστρατείες προς το κοινό για τους κινδύνους που ελλοχεύουν και την αναγκαιότητα ο ανδρικός πληθυσμός να πραγματοποιεί προληπτικά check up ανάλογα με την ηλικία, το ιατρικό αλλά και οικογενειακό ιστορικό του.

Την ίδια ώρα, η ΔΗ.ΠΑ, υπογραμμίζει την στήριξή της προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας θέτοντας ως βασική μας προτεραιότητα τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ