Από: KitasWeather

Περαιτέρω ενίσχυση ανέμων και προοδευτική πτώση θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες – Ανανεωμένες 10ήμερες προγνώσεις

Περαιτέρω ενίσχυση ανέμων και προοδευτική πτώση θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες – Ανανεωμένες 10ήμερες προγνώσεις
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 13, 2024-17:11 View: 13

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι το επόμενο τριήμερο αναμένεται να συνεχίσουν οι ισχυροί έως πολύ ισχυροί άνεμοι κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Κυριακή και περαιτέρω πτώση την Δευτέρα, για να βρεθεί την Δευτέρα γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου κάτω της κανονικής, με μέγιστες τιμές στο εσωτερικό έως τους 31-32 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, εμφανίζονται και κάποιες πιθανότητες για μεμονωμένου χαρακτήρα βροχές στο δυτικό 1/3 του νησιού κυρίως κατά τις βραδινές ώρες της Δευτέρας. Την Τρίτη δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας με τους ανέμους να παρουσιάζουν μικρή εξασθένηση, ωστόσο θα πνέουν και πάλι ενισχυμένοι κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες ενώ περαιτέρω εξασθένηση των ανέμων και μικρή σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται την Τετάρτη και την Πέμπτη. Το τελευταίο 4ήμερο της πρόγνωσης υπάρχει αβεβαιότητα ως προς τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν και θερμοκρασίες που αναμένονται, ωστόσο παρουσιάζεται μια μικρή αύξηση των πιθανοτήτων βροχής στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό τα απογεύματα.

Aύριο Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος εκτός από τα δυτικά όπου θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 36 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια (αναλόγως περιοχής), γύρω στους 30 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος εκτός από τα δυτικά όπου θα παρατηρούνται λίγες τοπικές χαμηλές νεφώσεις ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% σε όλες τις περιοχές. Κατά τις βραδινές ώρες, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος εκτός από τα δυτικό 1/3 του νησιού όπου θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές κυρίως νεφώσεις, με την πιθανότητα βροχής να παραμένει στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ σε Πάφο και Πόλη Χρυσοχούς, η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 25%. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 34 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 33 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια (αναλόγως περιοχής), γύρω στους 29 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος εκτός από το δυτικό 1/3 του νησιού όπου θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές και μέσες νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα ενώ στα δυτικά και δυτικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους θα συνεχίσουν να παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, χωρίς να αποκλείονται λίγες σταγόνες βροχής ή μεμονωμένες ελαφριές βροχές στις δυτικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους, με την πιθανότητα βροχής να παραμένει στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στην Πάφο και Πόλη Χρυσοχούς, η πιθανότητα βροχής ανέρχεται έως το 20%. Κατά τις βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος εκτός από τα δυτικό 1/3 του νησιού όπου θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές και μέσες νεφώσεις, με την πιθανότητα εκδήλωσης λίγων μεμονωμένων πρόσκαιρων βροχών, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 0-25% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 30 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια (αναλόγως περιοχής), γύρω στους 28 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος εκτός από το δυτικό 1/3 του νησιού όπου θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές και μέσες νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στην Πάφο και Πόλη Χρυσοχούς, η πιθανότητα βροχής ανέρχεται έως το 20% κατά τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος εκτός από το δυτικό 1/3 του νησιού όπου θα παρατηρούνται λίγες χαμηλές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 33 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 29 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Πέμπτη, δεν φαίνεται κάποια αλλαγή στο καιρικό σκηνικό ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το τελευταίο 4ήμερο της πρόγνωσης, υπάρχει προς το παρόν αβεβαιότητα ως προς τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, ωστόσο φαίνεται μια μικρή αύξηση των πιθανοτήτων βροχής στα ορεινά/ημιορεινά και περιοχές του εσωτερικού. Αβεβαιότητα υπάρχει και στην πορεία της θερμοκρασίας.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Σάββατο αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ το απόγευμα ενώ στα δυτικά και νότια θα πνέουν εντάσεως 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα νότια παράλια τα 7 μποφόρ το απόγευμα. Την Κυριακή, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ ενώ στα δυτικά και νότια παράλια θα πνέουν εντάσεως 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια τα 8 μποφόρ το απόγευμα. Την Δευτέρα, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα προσήνεμα τα 5 μποφόρ, για να ενισχυθούν προοδευτικά στα 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ ενώ στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια θα πνέουν εντάσεως 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ το απόγευμα. Την Τρίτη, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς εντάσεως 4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ ενώ στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια θα πνέουν εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ το απόγευμα. Την Τετάρτη, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε θαλάσσιους εντάσεως 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια τα 5 μποφόρ το απόγευμα. Την Πέμπτη και μέχρι το τέλος της πρόγνωσης φαίνεται να συνεχίζουν οι θαλάσσιοι άνεμοι, με παρόμοιες εντάσεις.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λεμεσό.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather