Από: KitasWeather

Κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα οι θερμοκρασίες – Ενισχύονται οι άνεμοι το τελευταίο 3ήμερο της εβδομάδας

Κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα οι θερμοκρασίες – Ενισχύονται οι άνεμοι το τελευταίο 3ήμερο της εβδομάδας
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 10, 2024-10:17 View: 13

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται στην περιοχή μας μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας με κύριο χαρακτηριστικό την αυξημένη ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες σε περιοχές των ορεινών/ημιορεινών και πιο τοπικά σε περιοχές του εσωτερικού δεν αποκλείεται να δώσουν κυρίως σήμερα Τρίτη μεμονωμένη βροχή το απόγευμα. Παράλληλα αναμένεται ενίσχυση των ανέμων κατά το τελευταίο 3ήμερο της εβδομάδας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σήμερα και αύριο, για να κυμανθούμε μέχρι αύριο γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ στη συνέχεια αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, για να κυμανθούμε και πάλι σε επίπεδα λίγο πάνω της κανονικής. Εκ νέου μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Κυριακή, με τάση περαιτέρω πτώσης στις αρχές της νέας εβδομάδας.

Σήμερα Τρίτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός έχει καταστεί ηλιόλουστος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο μεμονωμένα στο εσωτερικό, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης βροχής το απόγευμα σε βόρεια τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και βορειότερα σε περιοχές του εσωτερικού.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Τρίτη (10/09/2024)

Αύριο Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στο εσωτερικό για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Τετάρτη (11/09/2024)

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά παντού ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα δυτικά αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Πέμπτη (12/09/2024)

Την Παρασκευή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους. Στην περιοχή μας θα πνέει μέτριο έως ισχυρό βορειοδυτικό/νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα δυτικά αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 34 έως 37 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 34 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 32 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Παρασκευή (13/09/2024)

Το Σάββατο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους. Στην περιοχή μας θα πνέει και πάλι μέτριο έως ισχυρό βορειοδυτικό/νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα δυτικά αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα παράλια, παραμένοντας ωστόσο γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 34 έως 37 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για τo Σάββατο (14/09/2024)

Την Κυριακή, οι καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν στην περιοχή μας με αυξημένη ηλιοφάνεια ενώ μέτριο έως ισχυρό και τοπικά κυρίως στα νότια έως πολύ ισχυρό βορειοδυτικό/νοτιοδυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάζει την περιοχή μας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί πιο κοντά στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα ενώ τάση περαιτέρω πτώσης φαίνεται από εβδομάδας.

Στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για χθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 27-29 βαθμούς Κελσίου (εικόνα 1). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι γύρω στους 1-2 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (εικόνα 2).

Εικόνα 1: Θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας
Εικόνα 2: Θερμοκρασιακή ανωμαλία της επιφάνειας της θάλασσας

Ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι μέτριος στα υψηλότερα ορεινά και πολύ υψηλός στις υπόλοιπες περιοχές. 

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather