Από: KitasWeather

Ενίσχυση ανέμων από τα τέλη της εβδομάδας και σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας – Ανανεωμένες 10ήμερες προγνώσεις

Ενίσχυση ανέμων από τα τέλη της εβδομάδας και σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας – Ανανεωμένες 10ήμερες προγνώσεις
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 09, 2024-16:32 View: 13

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι για το επόμενο 10ήμερο φαίνονται γενικά καλές καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας, με την πιθανότητα βροχής να είναι ιδιαίτερα χαμηλή σε όλες τις περιοχές με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Παράλληλα, αναμένονται ενισχυμένοι άνεμοι τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες κατά το τελευταίο 3ήμερο αυτής της εβδομάδας και στις αρχές της νέας εβδομάδας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα κατά τη 10ήμερη πρόγνωση, για να κυμαίνεται κάποιες ημέρες σε επίπεδα πάνω της κανονικής (κατά περίπου 2-4 βαθμούς Κελσίου) και κάποιες ημέρες στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ στις αρχές της νέας εβδομάδας, η θερμοκρασία πιθανόν να βρεθεί πρόσκαιρα και σε επίπεδα λίγο κάτω της κανονικής.

Aύριο Τρίτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο μεμονωμένα στο εσωτερικό, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης βροχής το απόγευμα σε βόρεια τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και βορειότερα σε περιοχές του εσωτερικού, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στις παράλιες περιοχές στο 0% ενώ στη Λευκωσία και στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 10%. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 36 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στο εσωτερικό για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 35 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά παντού ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα, με την πιθανότητα βροχής να παραμένει στο 0% σε όλες τις περιοχές. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα δυτικά αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 37 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 33 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Παρασκευή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% σε όλες τις περιοχές. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα δυτικά αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή στις πλείστες περιοχές, παραμένοντας γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 36 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 34 έως 37 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια (αναλόγως περιοχής), γύρω στους 32 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το Σάββατο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους, με την πιθανότητα βροχής να παραμένει στο 0% σε όλες τις περιοχές. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα δυτικά αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή στο εσωτερικό και ορεινά ενώ στα παράλια θα σημειώσει πτώση, παραμένοντας γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 36 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, οι καλές καιρικές συνθήκες φαίνεται να συνεχίζουν ενώ η θερμοκρασία φαίνεται να σημειώνει μικρή περαιτέρω πτώση.

Το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας, δεν φαίνεται κάποια αλλαγή στο καιρικό σκηνικό με την καλοκαιρία να συνεχίζει. Η θερμοκρασία φαίνεται πως θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στις αρχές της νέας εβδομάδας, για να κυμανθεί και λίγο κάτω της κανονικής ενώ προς τα μέσα της εβδομάδας φαίνεται εκ νέου άνοδος της θερμοκρασίας.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν μέχρι και την Πέμπτη αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στρέφονται προοδευτικά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν κυρίως αύριο Τρίτη τα 5 μποφόρ στα νοτιοανατολικά παράλια το απόγευμα. Την Παρασκευή και μέχρι τις αρχές της νέας εβδομάδας, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στρέφονται προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ ενώ στα νότια παράλια θα πνέουν εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ το απόγευμα. Τάση εξασθένησης των ανέμων φαίνεται προς τα μέσα της νέας εβδομάδας.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather