Από: ΕΛΑΜ

Προτάσεις Γραμματείας Οικονομικών ΕΛΑΜ για κόκκινα δάνεια

Προτάσεις Γραμματείας Οικονομικών ΕΛΑΜ για κόκκινα δάνεια
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 04, 2024-11:54 View: 23

Η  Γραμματεία Οικονομικών της Κεντρικής Επιτροπής του ΕΛΑΜ σε πρόσφατες εργασίες της υπό την προεδρία του Παύλου Θ. Ιωάννου, τέως Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, εξέτασε επισταμένως το πρόβλημα των Μη Εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ)  και  των εκποιήσεων. Η Γραμματεία είναι πεπεισμένη ότι η στρατηγική που ακολουθείται για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ) χρήζει αναθεώρησης ώστε να μην οδηγεί σε νέες περιπέτειες τόσο για την κυπριακή  οικονομία όσο και την κοινωνία.

Η προσπάθεια το χρηματοπιστωτικού συστήματος να απαλλαχθεί από το τεράστιο απόθεμα ΜΕΔ, οδήγησε σε μεγάλο αριθμό άμεσων εκποιήσεων. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τα άκρως περιοριστικά κριτήρια και ρυθμίσεις για ένταξη στα ΣΧΕΔΙΑ ΕΣΤΙΑ και ΕΝΟΙΚΙΟ ΕΝΑΝΤΙ ΔΟΣΗΣ, αφήνει αρκετούς συμπολίτες μας εκτεθειμένους.

Το ΕΛΑΜ στάθηκε και συνεχίζει να στέκεται απέναντι σε ανορθολογικές πολιτικές που θέτουν σε κίνδυνο την κύρια κατοικία ευάλωτων συμπολιτών μας, συμπεριλαμβανομένου της μεσαίας τάξης.

ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, η αναθεώρηση του Πλαισίου Αφερεγγυότητας και των νομοθεσιών που το απαρτίζουν  καθώς και η εφαρμογή σχεδίων που θα διασφαλίζουν τη διάσωση της κύριας κατοικίας αλλά και η μεθοδολογία μέσα από την οποία χρόνια εγκλωβισμένοι εγγυητές θα επανακτήσουν τη δυνατότητα να ενεργοποιηθούν ως μονάδες που θα συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου, θα πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της πολιτείας.

Ως ΕΛΑΜ επεξεργαζόμαστε ήδη συγκεκριμένες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση οι οποίες θα εδράζονται σε τρεις βασικούς άξονες:

-Την προστασία της κύριας κατοικίας και κύριας επαγγελματικής υποδομής μέχρι συγκεκριμένης αξίας

-Την παροχή δυνατότητας απεγκλωβισμού στους συνεργάσιμους (εγκλωβισμένους) εγγυητές

-Την ορθολογική διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής  σταθερότητας και την ενίσχυση των δυνατοτήτων για περαιτέρω ανάπτυξης τη οικονομίας μας

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ