Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: Η ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: Η ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 04, 2024-12:15 View: 13

Πονοκέφαλος για τις αρχές αποτελεί η επίδοση των εξώδικων προστίμων. Παρατηρείται μεγάλη χρονοκαθυστέρηση στην παραλαβή των εξώδικων προστίμων μέσω των ταχυδρομείων καθώς αρκετοί πολίτες καθυστερούν να παραλάβουν τις ειδοποιήσεις από το ταχυδρομείο.  

Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Μεταφορών επεξεργάζεται τρόπους για να βρεθούν λύσεις ώστε οι οδηγοί που παρανομούν να λαμβάνουν τα εξώδικα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναφέρει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Παράταξης, Μαρίνος Μουσιούττας, τρόπους τους οποίους θα επεξεργαστεί και η Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής.

Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του Αλφα, ο Μαρίνος Μουσιούττας αναφερόμενος στις στρεβλώσεις που υπάρχουν με τη λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης και στον τρόπο επίδοσης προστίμων, επαναφέρει την εισήγηση για αποστολή sms μέσω μηχανογραφικού στον παραβάτη, ενημερώνοντάς τον για την παράβαση και το πρόστιμο.  

Άλλη λύση, είπε, το μηχανογραφικό να ενημερώνει λιμάνια και αεροδρόμια αλλά και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, ούτως ώστε ο παραβάτης να καταβάλλει το πρόστιμο προτού αναχωρήσει από την Κύπρο ή ανανεώσει την άδεια κυκλοφορίας του. «Κατά την έκδοση της άδειας κυκλοφορίας, που γίνεται κάθε έξι ή δώδεκα μήνες, να είναι ενημερωμένο το μηχανογραφικό, ώστε όταν οδηγός πηγαίνει για ανανέωση της άδειάς κυκλοφορίας του οχήματος του, να λαμβάνει το ανεπίδοτο εξώδικο» αναφέρει ο βουλευτής.

Ο κύριος Μουσιούττας ανέφερε ότι έχουν επιδοθεί περίπου 60 χιλιάδες εξώδικα και τα 50 χιλιάδες έχουν πληρωθεί. Το πρόβλημα, είπε, εστιάζεται, στη μη επίδοση 90 χιλιάδων προστίμων καθώς οι πολίτες αποφεύγουν να παραλάβουν το συστημένο γράμμα από τα ταχυδρομεία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ