Από: KitasWeather

Μεμονωμένες βροχές το απόγευμα (Χάρτης πιθανοτήτων βροχής) – Τοπικές βροχές/καταιγίδες τις επόμενες ημέρες

Μεμονωμένες βροχές το απόγευμα (Χάρτης πιθανοτήτων βροχής) – Τοπικές βροχές/καταιγίδες τις επόμενες ημέρες
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 04, 2024-11:02 View: 15

Συνεχίζουν οι ασταθείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας μέχρι και το Σ/Κ, με την εκδήλωση μεμονωμένων/τοπικών βροχών/καταιγίδων κατά τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και περιοχές του εσωτερικού. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σήμερα για να επανέλθει και πάλι γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται τις επόμενες ημέρες, με τον υδράργυρο προοδευτικά να κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω της κανονικής, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν γύρω στους 37-38 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό.

Σήμερα Τετάρτη, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή μας.

Η ημέρα σήμερα ξεκίνησε με ηλιόλουστο καιρό στις πλείστες περιοχές, ωστόσο κυρίως στα δυτικά και βορειοανατολικά παρατηρούνται και πάλι αυξημένες χαμηλές νεφώσεις όπως βλέπετε στην πιο κάτω δορυφορική εικόνα.

Δορυφορική εικόνα (09:30)

Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στο νότιο 1/2 της οροσειράς του Τροόδους και πιο μεμονωμένα στο εσωτερικό και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών, χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα το απόγευμα. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα δυτικά παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση.

Στην κεντρική εικόνα, αλλά και στην εικόνα πιο κάτω, βλέπετε τις περιοχές που παρουσιάζουν πιθανότητα βροχής 30% και άνω για σήμερα Τετάρτη (13:30 – 18:00), όπως και το εύρος της αναμενόμενης βροχής. Να σημειώσουμε επίσης ότι η πιθανότητα βροχής δεν σχετίζεται με τα ύψη βροχής, φτάνει να καταγραφεί μετρήσιμη ποσότητα βροχής (0.2 χιλιοστά και άνω).

Χάρτης πιθανοτήτων βροχής

Μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα δεν αποκλείεται να σημειωθεί πλησίον αυτών των περιοχών αλλά όσο απομακρυνόμαστε από αυτές τις περιοχές, οι πιθανότητες μειώνονται σημαντικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως σε εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 31 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Τετάρτη (04/09/2024)

Αύριο Πέμπτη, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα θα συνεχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας.

Μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό και αναμένεται η εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων στα ορεινά/ημιορεινά το απόγευμα και πιο μεμονωμένα στο εσωτερικό. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 31 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Πέμπτη (05/09/2024)

Την Παρασκευή, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα θα επηρεάζει και πάλι την περιοχή μας.

Μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό και αναμένεται η εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων κυρίως στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους και πιο μεμονωμένα στο εσωτερικό το απόγευμα. Τα φαινόμενα θα ακολουθούν νότια/νοτιοανατολική πορεία και πιθανόν να επηρεάσουν και κάποια νότια/νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού το απόγευμα. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω, φτάνοντας γύρω στους 34 έως 37 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Παρασκευή (06/09/2024)

To Σάββατο, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα θα εξακολουθήσει να επηρεάζει την περιοχή μας.

Αρχικά, καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδας το απόγευμα κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, για να κυμανθεί γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 35 έως 38 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για το Σάββατο (07/09/2024)

Την Κυριακή, θα συνεχίσει ο ηλιόλουστος καιρός, ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών κυρίως στα ορεινά να συνεχίζει τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή παραμένοντας σε επίπεδα λίγο πάνω της κανονικής, με τον υδράργυρο να ανέρχεται έως τους 37-38 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό.

Στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για χθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 27-29 βαθμούς Κελσίου (εικόνα 1). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι γύρω στους 1-2 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (εικόνα 2).

Εικόνα 1: Θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας
Εικόνα 2: Θερμοκρασιακή ανωμαλία της επιφάνειας της θάλασσας

Ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι μέτριος στα υψηλότερα ορεινά και πολύ υψηλός στις υπόλοιπες περιοχές.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather