Από: ΑΚΕΛ

Ο Κενάν Αγιάζ δεν είναι τρομοκράτης – Είναι αγωνιστής του λαού του και της ελευθερίας

Ο Κενάν Αγιάζ δεν είναι τρομοκράτης – Είναι αγωνιστής του λαού του και της ελευθερίας
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 03, 2024-13:01 View: 18

Ο Κενάν Αγιάζ δεν είναι τρομοκράτης – Είναι αγωνιστής του λαού του και της ελευθερίας

Γραπτή Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ, Γιώργου Κουκουμά

Η απόφαση του Ανώτατου Περιφερειακού Δικαστηρίου του Αμβούργου να επιβάλει ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών στον Κούρδο αγωνιστή Κενάν Αγιάζ θέτει την κυβέρνηση ενώπιον των ευθυνών της να προχωρήσει σε διαβήματα προς τις γερμανικές αρχές ώστε να εκτίσει την ποινή του στην Κύπρο, όπως ήταν ο όρος που έθεσε η κυπριακή δικαιοσύνη.

Ταυτόχρονα, η κατάληξη αυτή επιβεβαιώνει τις ασήκωτες ευθύνες της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη που επέλεξε το 2023 να παραδώσει τον Κενάν Αγιάζ στις γερμανικές αρχές. Πρώτα απ’ όλα, η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θεωρεί το PKK τρομοκρατική οργάνωση και εντούτοις, παρέδωσε ένα άνθρωπο που η ίδια αναγνώρισε ως πολιτικό πρόσφυγα σε μια χώρα που συγκαταλέγει το κουρδικό PKK στις τρομοκρατικές οργανώσεις και συνεργάζεται στενά με το τουρκικό κράτος στη δίωξη του κουρδικού κινήματος. Περαιτέρω, ο Κενάν Αγιάζ δεν κατηγορήθηκε και δεν καταδικάστηκε για οποιαδήποτε βίαιη ή εγκληματική πράξη, αλλά για πολιτική δραστηριότητα, την οποία αυθαίρετα χαρακτηρίζουν οι γερμανικές αρχές ως υποστήριξη της τρομοκρατίας. Τέλος, επισημαίνουμε ότι και η κυπριακή νομοθεσία αναφέρει ως λόγο υποχρεωτικής άρνησης εκτέλεσης ευρωπαϊκού εντάλματος τον κίνδυνο δίωξης για πολιτικούς λόγους, κάτι που συνέβη ακριβώς στην περίπτωση του Κενάν Αγιάζ.

Το ΑΚΕΛ ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Κενάν Αγιάζ με διαδηλώσεις στους δρόμους της Λευκωσίας, έξω από τα δικαστήρια και τις φυλακές αλλά και στο δικαστήριο του Αμβούργου. Για το ΑΚΕΛ αλλά και τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας ο Κενάν Αγιάζ δεν είναι ένοχος επειδή δεν είναι τρομοκράτης. Είναι αγωνιστής για τα δικαιώματα του λαού του, είναι αγωνιστής της ελευθερίας.

Adblock test (Why?)

Read this on ΑΚΕΛ