Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ Κ.Δ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ Κ.Δ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 03, 2024-14:55 View: 14

Στο πλαίσιο του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Παράταξης, Μαρίνος Μουσιούττας επισημαίνει την αναγκαιότητα διασφάλισης των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Κυπρίων καταναλωτών.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ, ο βουλευτής, υπογράμμισε εκ νέου ότι η εν λόγω διασύνδεση αποτελεί ένα έργο τεράστιας στρατηγικής σημασίας για την ενίσχυση ενεργειακής ασφάλειας και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής μας.

Ο κύριος Μουσιούττας, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που γίνονται και τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας  ότι επιτευχθηκε κα’ αρχήν συμφωνία και η Κύπρος θα πληρώνει 25 εκατομμύρια το χρόνο από το Ταμείο Ρύπων, ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάτι επίσημο ακόμη και πως η όποια συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από την ΡΑΕΚ και το Υπουργικό Συμβούλιο.

Θα πρέπει, υπέδειξε, να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ακόλουθοι παράμετροι: «η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ-Ευρώπης είναι κάτι το αναγκαίο ώστε να βγούμε από την ηλεκτρική απομόνωση. Σαν κράτος έχουμε την υποχρέωση να διασφαλίσουμε ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα είναι προς το συμφέρον του Κύπριου καταναλωτή και ότι εξαιτίας και των γεωπολιτικών κινδύνων, εάν για οιοδήποτε λόγο το έργο δεν υλοποιηθεί, αυτό, να μην αποβεί εις βάρος της οικονομίας της Κύπρου».

Είναι κρίσιμο, είπε, να εξασφαλιστούν τα οφέλη αυτού του έργου που θα συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου και θα προστατεύσουν τα συμφέροντα των καταναλωτών, παρέχοντας ασφαλή και προσιτή ενέργεια.

Η Κ.Δ, υπέδειξε, θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται εντατικά για να διασφαλίσει ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις των έργων που παραμένουν στα σκαριά για χρόνια, Βασιλικό, διασύνδεση και ανάπτυξη κοιτασμάτων, θα ανταποκρίνονται στις εθνικές και ευρωπαϊκές απαιτήσεις, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη διαφάνεια.

«Η κυβέρνηση θα κριθεί από το αποτέλεσμα και όλοι οφείλουμε να ενσκήψουμε ώστε να βρεθούν λύσεις και να μπορέσει ο καταναλωτής να επωφεληθεί από τα έργα» υπογράμμισε ο Μαρίνος Μουσιούττας.   

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ