Από: ΔΗΠΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Μ. ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Μ. ΚΑΡΟΓΙΑΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 02, 2024-13:10 View: 8

Σύγκλιση απόψεων για την ανάγκη εκπόνησης εθνικής στρατηγικής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας υπήρξε κατά την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριου Καρογιάν με εκπροσώπους των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΔΗ.ΠΑ, στην παρουσία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Αλέκου Τρυφωνίδη και του Επικεφαλής της θεματικής Επιτροπής Παιδείας της Παράταξης, Αλέξανδρου Κουράτου, έγινε εκτενής συζήτηση για την λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Κύπρο, αλλά και για  τρέχοντα θέματα που αφορούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια, καθώς και τις ευκαιρίες για ενίσχυση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας των ιδρυμάτων στην Κύπρο.

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη στρατηγική ανάπτυξης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τις νέες κατευθύνσεις στην έρευνα και καινοτομία, την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας των κυπριακών πανεπιστημίων, καθώς και τη συνεργασία με την πολιτεία για την επίτευξη κοινών στόχων. Επίσης στο τραπέζι τέθηκαν και θέματα που αφορούν την φοιτητική μέριμνα και πρόνοια και τις ανάγκες που προκύπτουν για την στέγαση των φοιτητών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, υπογράμμισε την ανάγκη για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των ιδιωτικών πανεπιστημίων και των αρμόδιων φορέων, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης που προσφέρεται στους φοιτητές και την ενίσχυση της θέσης της Κύπρου ως κέντρου αριστείας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ