Από: ΡΙΚ

Αναβλήθηκε η εκκλησιαστική δίκη για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, στις 9/9 η συνέχεια

Αναβλήθηκε η εκκλησιαστική δίκη για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, στις 9/9 η συνέχεια
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 30, 2024-12:38 View: 8

Αναβολή για τις 9 Σεπτεμβρίου απεφάσισε το εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο στην υπόθεση της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ. Την αναβολή είχαν ζητήσει οι μοναχοί τής μονής.

Ο Επίσκοπος Καρπασίας, Χριστοφόρος, μέλος του εκκλησιαστικού δικαστηρίου, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας στο συνοδικό δικαστήριο, διαβεβαίωσε ότι θα διεξαχθεί δίκαιη δίκη, όπως προνοείται από τον καταστατικό χάρτη της εκκλησίας της Κύπρου και σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες.

Σημείωσε ότι σήμερα απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στους κατηγορουμένους και ότι η συνέχεια θα δοθεί στις 9 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί με την παρουσία των μαρτύρων.

Ο δικηγόρος, Γιώργος Στυλιανού, που ανέλαβε αργά χθες βράδυ την υπεράσπιση των μοναχών, δήλωσε ότι θα αναλάβει την εκπροσώπηση των εν αργία μοναχών και θα προετοιμαστεί κατάλληλα για την επόμενη δικάσιμο.

Νωρίτερα, ο εκ των δικηγόρων των εν αργία μοναχών, Αναστάσιος Βαβούσκος, δήλωσε πριν την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, ότι στο δικαστήριο τους μοναχούς θα εκπροσωπούσε ο δικηγόρος Γιώργος Στυλιανού ο οποίος θα ζητούσε αναβολή της διαδικασίας προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση. Η ανάληψη της υπεράσπισης των μοναχών από τον δικηγόρο Γιώργο Στυλιανού προέκυψε, μετά από την ανακοίνωση χθες της παραίτησης από την υπόθεση τού δικηγόρου Ευστάθιου Ευσταθίου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Κλειώ Βούρκου

ΠΠ, ΧΡΥ

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ