Από: ΡΙΚ

Γεραπετρίτης: Σε εξέλιξη επανεκκίνηση συνομιλιών στο Κυπριακό, αναμένουμε ανάλογη στάση και απο την Τουρκία

Γεραπετρίτης: Σε εξέλιξη επανεκκίνηση συνομιλιών στο Κυπριακό, αναμένουμε ανάλογη στάση και απο την Τουρκία
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 30, 2024-13:59 View: 14

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Γεραπετρίτης, δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επανεκκίνηση συνομιλιών στο Κυπριακό και υπάρχει κατανόηση ότι τα μέρη πρέπει να καθήσουν στο τραπέζι διαλόγου.

"Η κυπριακή πλευρά", πρόσθεσε "έχει δημιουργική στάση, κάτι που αναμένει η ελληνική πλευρά και από την Τουρκία".

Ο κύριος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξη στον Σκάι Ελλάδας, απαντούσε σε ερώτηση για τα αποτελέσματα της συνάντησης του με τον Τούρκο ομόλογο του Χακάν Φιντάν, στο περιθώριο της άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των Εικοσιεπτά στις Βρυξέλλες.

Ανέφερε ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ότι βασική ατζέντα της ήταν τα ευρωτουρκικά, και τα ελληνοτουρκικά ζητήματα και το Κυπριακό.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας πρόσθεσε ότι ζητήματα κυριαρχίας δεν πρόκειται να μπουν ποτέ στο τραπέζι των συζητήσεων και ότι η Αθήνα τηρεί συνεπή και αυστηρή στάση απέναντι στην Τουρκία.

Αναφερόμενος στην τουρκική εμμονή στη θέση περί "Γαλάζιας Πατρίδας", ο κύριος Γεραπετρίτης την χαρακτήρισε "παράνομη, κατά το διεθνές δίκαιο, αξίωση της Τουρκίας", από την οποία είναι αυτονόητο ότι η Αγκυρα "δεν θα υπαναχωρήσει από από τη μια μέρα στην άλλη".

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ/ΧΡΥ/ΧΣ

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ