Από: ΡΙΚ

Υπουργός Ενέργειας: Συμφωνεί με ΡΑΕΚ για το γεωπολιτικό ρίσκο

Υπουργός Ενέργειας: Συμφωνεί με ΡΑΕΚ για το γεωπολιτικό ρίσκο
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 28, 2024-14:15 View: 14

O υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε ότι συμφωνεί με τη θέση της ΡΑΕΚ και ότι το γεωπολιτικό ρίσκο, που ενέχει η πραγματοποίηση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας, πρέπει να αναληφθεί από το νέο φορέα υλοποίησης του, που είναι ο ΑΔΜΗΕ.

Ο κύριος Παπαναστασίου μιλούσε στη συνεδρία της Επιτροπής Ενέργειας, κατά την οποία παρέδωσε στον Πρόεδρο της, Κυριάκο Χατζηγιάννη, αντίτυπο της μελέτης κόστους - οφέλους του ΑΔΜΗΕ για το έργο "Great Sea Interconnector".

Ο υπουργός Ενέργειας πρόσθεσε ότι πρέπει να αφεθεί η διπλωματία να κάνει τη δουλειά της και ότι όλα τα μεγάλα έργα ενέχουν κινδύνους, ενώ συμφωνησε με τη θεση της ΡΑΕΚ ότι δεν πρεπει οι καταναλωτές να αναλάβουν το κόστος.

Από πλευράς τους, οι βουλευτές αξίωσαν ξεκάθαρη τοποθέτηση από πλευράς της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνει μελέτη που να περιλαμβάνει όλες τις τπυχές του έργου.

Ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Παντελή, τόνισε ότι οι επιπτώσεις του έργου στην οικονομία δεν μπορούν να καθοριστούν σε αυτή τη φάση, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί ή αξιολογηθεί μελέτες και εκκρεμούν τελικές ρυθμιστικές αποφάσεις.

"Είναι", είπε, "εξαιρετικά ουσιώδες να αξιολογηθεί η όποια επίπτωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης στην κυπριακή οικονομία".     

Ν.Π. / Π.Χ. / Μ.Α.

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ