Από: ΕΛΑΜ

Η διαστρέβλωση της Ιστορίας εξυπηρετεί την τουρκική προπαγανδα

Η διαστρέβλωση της Ιστορίας εξυπηρετεί την τουρκική προπαγανδα
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 27, 2024-13:56 View: 24

Όσοι με δηλώσεις τους διαστρεβλώνουν την ιστορική πραγματικότητα για τις πηγές και τις αιτίες του Κυπριακού προβλήματος, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δίνουν υπόσταση στην τουρκική προπαγάνδα και να διαιωνίζουν το αφήγημά της.

Τούτο αποδεικνύουν τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ στο ψευδοκράτος, που αναπαράγουν τις δηλώσεις της κ. Μαρκουλλή. Η λογική του «εκάμαμεν τζιαι εμείς πολλά» βρίσκεται μόνο στο μυαλό όσων θέλουν να ξεπλύνουν την κατοχική δύναμη και να εξισώσουν τον εγκληματία με το θύμα.

Η ιστορική αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Το αποδεικνύουν τα γεγονότα και τα εγκλήματα πολέμου που ενορχηστρώθηκαν από το ίδιο το τουρκικό κράτος και την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων. Υπάρχουν πληθώρα δημοσιευμάτων και μαρτυριών για τη δράση των εγκάθετων του Ντενκτάς, για σφαγές, για προβοκάτσιες. Όλα αυτά οργανωμένα από την Άγκυρα.

Αυτή είναι και η βασική διαφορά που κάποιοι σκόπιμα αρνούνται να αντιληφθούν.

Είναι σημαντικό όσοι κατέχουν θέσεις και αξιώματα στην Κυπριακή Δημοκρατία να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στο τι αναπαράγουν. Η τουρκική προπαγάνδα εδώ και δεκαετίες έχει ως στόχο να παρουσιάσει τους Τουρκοκύπριους ως θύματα των Ελληνοκυπρίων και την Κύπρο ως χώρο επέκτασης του τουρκικού κράτους.

Και αυτή ακριβώς η προπαγάνδα καλλιεργείται ανενόχλητη εδώ και δεκαετίες. Οφείλει η Κυπριακή Δημοκρατία και το σύνολο του πολιτικού κόσμου αυτή την προπαγάνδα να την αντικρούσει. Είναι Εθνικό ζήτημα.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ