Από: ΡΙΚ

Στο ακουστικό η Λευκωσία για ενδεχόμενη πρόσκληση από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ σε τριμερή στη Νέα Υόρκη

Στο ακουστικό η Λευκωσία για ενδεχόμενη πρόσκληση από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ σε τριμερή στη Νέα Υόρκη
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 26, 2024-14:05 View: 10

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έχει ήδη απαντήσει θετικά στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για την πραγματοποίηση μιας τριμερούς συνάντησης και αυτό που απομένει είναι η απάντηση του Ερσίν Τατάρ, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου.

Μιλώντας στην εκπομπή "Από Μέρα σε Μέρα", ο κύριος Αντωνίου δήλωσε επίσης ότι θέση της Ελληνοκυπριακή πλευράς είναι πως η οποιαδήποτε πρωτοβουλία θα πρέπει να είναι στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Σημείωσε παράλληλα ότι το έργο της κυρίας Ολγκίν δεν έχει τελειώσει και πως ενδεχομένως να τη δούμε ξανά στο νησί.

Σε ότι αφορά την αποδοχή της παρουσίας τού Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στο άτυπο συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε πως αυτή η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της ελληνοκυπριακής πλευράς, δηλαδή της διασύνδεσης των ευρωτουρκικών με το κυπριακό. Αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι εμείς επενδύουμε στην προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο κύριος Αντωνίου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΠ, ΧΡΥ

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ