Από: ΔΗΚΟ

Συνάντηση Βουλευτή κ. Χρίστου Ορφανίδη με την Υπουργό Παιδείας

Συνάντηση Βουλευτή κ. Χρίστου Ορφανίδη με την Υπουργό Παιδείας
Δημοσιεύθηκε: Σεπτεμβρίου 18, 2023-12:54 View: 58

Ο Βουλευτής κ. Χρίστος Ορφανίδης πραγματοποίησε συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας κα. Αθηνά Μιχαηλίδου στην παρουσία διευθυντικών στελεχών του Υπουργείου. Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση ζητημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου και αφορούν κυρίως την πόλη και επαρχία της Λάρνακας.

Η ίδρυση των Πανεπιστημιακών Σχολών στη Λάρνακα είναι ένα θέμα με το οποίο ο κ. Ορφανίδης ασχολείται πέραν των δέκα χρόνων και που επανειλημμένα δόθηκαν υποσχέσεις από τις εκάστοτε κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων αλλά αυτές οι υποσχέσεις παρέμειναν στα λόγια.

Σχετικά με αυτό το ζήτημα ο κ. Ορφανίδης αναφέρθηκε και στις πρόσφατες εξελίξεις και συγκεκριμένα στη συνάντηση που είχε ο Προέδρος της Δημοκρατίας στις 2 Μαΐου με την Επιτροπή Ανάπτυξης Λάρνακας, όπου δόθηκαν εκ νέου υποσχέσεις με ορίζοντα κατάθεσης πρότασης στο Υπουργικό Συμβούλιο στις 3 Μαΐου ή στις 10 Μαΐου το αργότερο, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε. Είχε εκφράσει και τότε τις ανησυχίες του σε σχέση με τις ημερομηνίες που δηλώθηκαν, γιατί ο ίδιος γνώριζε ότι υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν. Γνώριζε ότι αυτό δεν ήταν δυνατό να γίνει, και επιβεβαιώθηκε για τις ανησυχίες που είχε εκφράσει αφού τώρα μιλάνε για διαδικασίες.

Στη συνάντηση με την Υπουργό τόνισε ότι πρέπει αυτή η υπόσχεση να υλοποιηθεί, και οι ανησυχίες του εξακολουθούν να παραμένουν καθώς επίσης ότι για να προχωρήσει το όλο θέμα το Υπουργείο Οικονομικών να μην προβάλει προσκόμματα για το ύψος της επένδυσης που απαιτείται αλλά να παρακολουθεί το όλο ζήτημα. Παράλληλα κάλεσε την Υπουργό να συναντήσει τον Πρύτανη και το Συμβούλιο του ΤΕΠΑΚ για να συζητήσουν την επιτάχυνση της μελέτης για την Σχολή.

Όσο αφορά το χώρο που στεγαζόταν η πρώην Διανέλλειος Τεχνική Σχολή, αναφέρθηκε ότι είχε εγγράψει το όλο θέμα στην προηγούμενη σύνθεση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής και εκεί είχε διαπιστωθεί ότι η ευθύνη ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών για τη μη συμφωνία με τη Διαχειριστική Επιτροπή του Ορφανοτροφείου και τις προσπάθειες που κατέβαλε ο κ. Ορφανίδης σε συνεργασία με τον τότε Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Χαμπιαούρη, όπου μαζί βρήκαν τις λύσεις και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του σχολείου ανήκει πλέον στο Υπουργείο Παιδείας.

Εκ των πιο πάνω ο κ. Ορφανίδης ζήτησε την αξιοποίηση του χώρου για την ανέγερση Νέου Γυμνασίου και η κα. Υπουργός ανέφερε ότι εντός ελαχίστων προσεχών μηνών θα προχωρήσει η διαδικασία αφού ήδη αναμένει σημείωμα έργου για το Νέο Γυμνάσιο, το οποίο θα στεγαστεί στο χώρο που στεγαζόταν η Διανέλλειος Τεχνική Σχολή.

Ο κ. Ορφανίδης αναφέρθηκε και σε ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάζεται στα σχολεία της Λάρνακας, το πρόβλημα του υπερπληθυσμού. Εισηγήθηκε την αυστηροποίηση της εξέτασης των αιτημάτων σε σχολικές μονάδες που παρουσιάζονται αιτήματα για φοίτηση, έτσι που να δημιουργείται πρόβλημα υπερπληθυσμού εις βάρος άλλων σχολικών μονάδων που έχουν ελεύθερες θέσεις.
Εν κατακλείδι, ο βουλευτής αναφέρθηκε στην αναβάθμιση συγκεκριμένων μονάδων τόσο στην πόλη όσο και στην επαρχία και ζήτησε ενημέρωση για το που βρίσκεται το θέμα με το Νέο Περιφερειακό Δημοτικό Λιβαδιών – Ορόκλινης που θα καλύπτει τα παιδιά του Δήμου Λιβαδιών και της κοινότητας της Ορόκλινης.

Τέλος, ο Βουλευτής ευχήθηκε στην Υπουργό κάθε επιτυχία στο έργο της, και της ανέφερε ότι θα είναι συμπαραστάτης εκεί και όπου πρέπει αλλά θα έχει και το δικαίωμα κριτικής όταν παρουσιάζονται λάθη, παραλήψεις και εκτός διαδικασιών έργα και υποσχέσεις.

Γραφείο Τύπου
18 Σεπτεμβρίου 2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ