Από: KitasWeather

Συνεχίζει ο θερμός καιρός – Χωρίς αξιόλογη μεταβολή ο υδράργυρος με θερμοκρασίες έως τους 40-41°C

Συνεχίζει ο θερμός καιρός – Χωρίς αξιόλογη μεταβολή ο υδράργυρος με θερμοκρασίες έως τους 40-41°C
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 13, 2024-10:29 View: 17

Συνεχίζει ο ηλιόλουστος γενικά καιρός στις πλείστες περιοχές μέχρι και τουλάχιστον το τέλος αυτής της εβδομάδας ενώ κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται τοπικά νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά, με μικρό ενδεχόμενο εκδήλωσης μεμονωμένης βροχής στα ορεινά κυρίως αύριο Τετάρτη. Η θερμοκρασία καθ΄όλη τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας δεν θα σημειώσει γενικά αξιόλογη μεταβολή, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν έως τους 40-41 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά παντού ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, οι οποίες θα είναι τοπικά αυξημένες στα ορεινά.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 38 έως 41 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 33 έως 37 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Τρίτη (13/08/2024)

Νέα κίτρινη προειδοποίηση υψηλών μέγιστων θερμοκρασιών από Kitasweather για την Τρίτη (13/8)

Αύριο Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά παντού ηλιόλουστος. Tο μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης βροχής. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 37 έως 40 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 32 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Τετάρτη (14/08/2024)

Την Πέμπτη (ημέρα Δεκαπενταύγουστου), μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια τα 5 μποφόρ το απόγευμα. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 37 έως 40 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Πέμπτη (15/08/2024) (ημέρα Δεκαπενταύγουστου)

Την Παρασκευή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα νότια και ανατολικά παράλια αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 38 έως 41 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 28 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Παρασκευή (16/08/2024)

Το Σάββατο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί παντού ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά κυρίως στα παράλια πιθανόν να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 38 έως 41 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 28 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για το Σάββατο (17/08/2024)

Την Κυριακή, θα συνεχίσει ο ηλιόλουστος γενικά καιρός ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν γύρω στους 41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό.

Στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για χθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 28-30 βαθμούς Κελσίου (εικόνα 1). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι γύρω στους 1-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (εικόνα 2).

Εικόνα 1: Θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας
Εικόνα 2: Θερμοκρασιακή ανωμαλία της επιφάνειας της θάλασσας

Ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι υψηλός στα υψηλότερα ορεινά και πολύ υψηλός στις υπόλοιπες περιοχές.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather