Από: ΔΗΠΑ

ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Τ/Κ ΗΓΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ

ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Τ/Κ ΗΓΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΜΕΡΗ
Δημοσιεύθηκε: Αυγούστου 05, 2024-09:32 View: 17

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ να συγκαλέσει τριμερή συνάντηση για το Κυπριακό. Αυτή η ουσιαστική κίνηση αναζωογόνησης της διαδικασίας, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού. 

Παράλληλα, χαιρετίζουμε την άμεση και θετική ανταπόκριση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, που από την αρχή της θητείας του, με μεθοδικότητα και επιμονή, έθεσε τις βάσεις για να πεισθεί ο διεθνής παράγοντας να στρέψει εκ νέου την προσοχή του στο Κυπριακό πρόβλημα. 

Η διαφαινόμενη άρνηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη να αποδεχτεί την πρόσκληση του κ. Γκουτέρες, αποτελεί περιφρόνηση του ίδιου του ΟΗΕ και τορπιλίζει με ανεδαφικές και παράνομες απαιτήσεις την επανέναρξη διαλόγου επί του συμφωνημένου πλαισίου λύσης, κάτι που ο ίδιος ο ΟΗΕ θα πρέπει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. 

Διανύουμε μια ιδιαίτερη κρίσιμη περίοδο, όπου όλοι θα πρέπει να επιδείξουμε την απαραίτητη ομοψυχία και σύνεση και από κοινού να στηρίξουμε τις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών το συντομότερο δυνατό. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ