Από: ΡΙΚ

Πιέσεις στην ΡΑΕΚ να αλλάξει την απόφασή της για ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ

Πιέσεις στην ΡΑΕΚ να αλλάξει την απόφασή της για ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 24, 2024-09:56 View: 15

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου και Ενέργειας, Κυριάκος Χατζηγιάννης, κατήγγειλε ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας δέχεται αφόρητες πιέσεις προκειμένου να αλλάξει την απόφαση, που έλαβε στις 2 Ιουλίου, για απόρριψη του αιτήματος του ΑΔΜΗΕ, σε σχέση με την ανάκτηση των εξόδων του για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ.

Οι πιέσεις, όπως ανέφερε στο Πρωινό Δρομολόγιο ο κύριος Χατζηγιάννης, ασκούνται από λειτουργούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και τον υπουργό Ενέργειας.

Ο κύριος Χατζηγιάννης πρόσθεσε ότι είναι ανεπίτρεπτο, η ΡΑΕΚ να δέχεται πιέσεις, ώστε να επωφεληθεί ο ΑΜΗΕ και να "κλειδωθεί" κερδοφορία των επενδυτών σε πρωτόγνωρα ύψη, με μετακύληση κάθε κόστους στους καταναλωτές.

Αποκάλυψε, επίσης, ότι χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση, της ΡΑΕΚ με εκπροσώπους του υπουργείου Ενέργειας, λειτουργούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκπρόσωπους εταιριών υπεργολάβων, για να τεθεί η ΡΑΕΚ, κατά την έκφραση του, "ενώπιον των ευθυνών της", με προειδοποιήσεις ότι θα είναι υπεύθυνη, εάν το έργο ναυαγήσει.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας χαρακτήρισε περίεργη τη σιωπή των κομμάτων, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών, που έχει, όπως ανέφερε, πολλές επιφυλάξεις για το έργο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΓ, ΧΡΥ

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ