Από: ΔΗΠΑ

ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΗΡΩΕΣ ΣΤΟ ΜΑΡΙ

ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΗΡΩΕΣ ΣΤΟ ΜΑΡΙ
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 11, 2024-10:26 View: 18

Ευλαβικά τιμούμε τη μνήμη των ηρώων στο Μαρί, που εκείνο το μαύρο πρωινό της 11ης Ιουλίου του 2011 έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».

Τιμούμε και μνημονεύουμε τους Ανδρέα Ιωαννίδη, Λάμπρο Λάμπρου, Κλεάνθη Κλεάνθους, Μιχάλη Ηρακλέους, Μιλτιάδη Χριστοφόρου, Χριστάκη Χριστοφόρου, Αντώνη Χαραλάμπους, Ανδρέα Παπαδόπουλο, Γιώργο Γιακουμή, Βασίλη Κρόκο, Σπύρο Ταντή, Παναγιώτη Θεοφίλου και Αδάμο Αδάμου. Άνδρες γενναίοι, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αγάπη για την πατρίδα και τους συμπολίτες τους, που παρέμειναν μέχρι τέλους πιστοί στο καθήκον θυσιάζοντας την ίδια τους τη ζωή.

Ουδείς μπορεί και ούτε επιτρέπεται να ξεχάσουμε τον ηρωισμό και την αυτοθυσία που επέδειξαν οι ηρωικά πεσόντες, ούτε όμως και τις τεράστιες προσπάθειες των επιζώντων της τραγωδίας, που και εκείνοι είχαν τεράστια συμβολή στο να μειωθεί το μέγεθος της καταστροφής.

Την ίδια ώρα ενθυμούμαστε με έντονη πικρία και δυσφορία την τεράστια ολιγωρία και τις θεσμικές αδυναμίες, την προχειρότητα που οδήγησε στη λανθασμένη διαχείριση της όλης υπόθεσης και τις βαρύτατες ευθύνες για την τραγική κατάληξη.

Η φονική έκρηξη στο Μαρί αποτελεί διαρκή υπενθύμιση των αναγκαίων προτεραιοτήτων του κράτους, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της ασφάλειας όλων όσων υπηρετούν την πατρίδα μας εν καιρώ ειρήνης.

Ως ΔΗΠΑ-Συνεργασία εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση στους οικείους των θυμάτων της έκρηξης του Μαρί και αποτίουμε φόρο τιμής στους 13 ήρωες που με αυτοθυσία τοποθέτησαν το καθήκον και την αποστολή τους πάνω και από την ίδια τους τη ζωή.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ