Από: ΕΛΑΜ

Σ. Ιωάννου: “H Κύπρος δεν μπορεί να προχωρήσει σε άλλους συμβιβασμούς. Απεμπλοκή από τη ΔΔΟ”

Σ. Ιωάννου: “H Κύπρος δεν μπορεί να προχωρήσει σε άλλους συμβιβασμούς. Απεμπλοκή από τη ΔΔΟ”
Δημοσιεύθηκε: Ιουλίου 05, 2024-14:12 View: 19

Δήλωση Βουλευτή Σωτήρη Ιωάννου, μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου

Η Κύπρος δεν μπορεί να προχωρήσει σε άλλους συμβιβασμούς ή μονομερείς ενέργειες για να επαναρχίσει ο οποιασδήποτε διάλογος. Αντιθέτως οφείλουμε να προχωρήσουμε σε αυτές τις απαραίτητες κινήσεις για να διεκδικήσουμε νέα στρατηγική, απεμπλοκή από τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και την ανάδειξη του Κυπριακού ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Όσον αφορά το προσχέδιο της έκθεσης αναδεικνύεται ο ύποπτος ρόλος των εμπνευστών και η κάλυψη που παρέχει στην κατοχική Τουρκία, εξισώνοντας τον κατακτητή με τον κατακτημένο.

Μέσα στην έκθεση καταγράφονται ασύστολα ψεύδη που θέλουν να πλήξουν τα συμφέροντα  της ΚΔ, το ότι όμως δεν καταγράφεται η αλήθεια, αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Και η πιο μεγάλη πραγματικότητα είναι ότι η Τουρκία κατέχει το 37% των εδαφών μας και σήμερα διεκδικεί τον έλεγχο ολόκληρης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όσον αφορά την αναφορά του κύριου Στιούαρτ, αλλά και στην έκθεση που αφορά το μεταναστευτικού, θεωρούμε ότι η ΚΔ δεν μπορεί να δεχτεί τα άτομα τα οποία βρίσκονται στην νεκρή ζώνη. Πολύ ορθά η ΚΔ έκλεισε τις οδούς από τις οποίες ο τουρκικός στρατός έστελνε παράνομους μετανάστες στις ελεύθερες περιοχές.

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ