Από: ΔΗΠΑ

ΑΛ. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΤΥΧΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΑΛ. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΤΥΧΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 26, 2024-15:24 View: 18

Προβληματισμό εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Αλέκος Τρυφωνίδης μετά την συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, η οποία εξέτασε πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για πλήρη κατάργηση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία.

Ο κύριος Τρυφωνίδης, υπογράμμισε, ότι υπάρχουν πολλές και διαφορετικές προσεγγίσεις στο όλο ζήτημα από Υπουργείο, βουλευτές, γονείς και μαθητές, αναφέροντας ότι θα πρέπει να εξεταστούν όλες οι πτυχές πριν ληφθούν οριστικές αποφάσεις.  

Συμφωνεί με τις διεθνείς μελέτες που επικαλέστηκε το Υπουργείο Παιδείας ότι η χρήση κινητών στα σχολεία επηρεάζει την αποδοτικότητα, την μάθηση και την προσοχή των μαθητών. Υπογραμμίζει ωστόσο, ότι η πρόταση του Υπουργείου έρχεται σε μια περίοδο που «πρέπει οι αρμόδιοι να δουν με ιδιαίτερη προσοχή σημαντικότερα θέματα, όπως η αναβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης, το θέμα των κλιματιστικών στα σχολεία και το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών».

Ο κύριος Τρυφωνίδης, έθεσε ένα γενικότερο προβληματισμό για τη χρήση κινητών τηλεφώνων από ανήλικους, υπογραμμίζοντας ότι η κοινωνία θα πρέπει να ευαισθητοποιηθεί και να δράσει σε ένα γενικότερο πλαίσιο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, αναφέρθηκε στην απαγόρευση χρήσης κινητών κατά την διάρκεια του μαθήματος υπογραμμίζοντας ότι «εφαρμόζεται κατά το δοκούν από τα σχολεία ο κανονισμός».

Διερωτήθηκε, πως είναι δυνατόν, να μπορεί να εφαρμοστεί πλήρης απαγόρευσης χρήσης κινητών στα σχολεία από τη στιγμή που δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός κατά την διάρκεια του μαθήματος.

«Ποιος θα ελέγχει κατά την διάρκεια του διαλείμματος εάν γίνεται χρήση κινητών τηλεφώνων; Θα προσλάβουμε ειδικούς; Ποιος θα κρίνει την αναγκαιότητα ο μαθητής να μιλήσει εν ώρα διαλείμματος με τους γονείς του» διερωτήθηκε ο κύριος Τρυφωνίδης.

Ο προβληματισμός δεν είναι εάν θα καταργηθεί η χρήση κινητού στα σχολεία αλλά πως θα εφαρμοστεί ο κανονισμός, επισημαίνει ο βουλευτής.

«Εάν θέλουμε να απαγορεύσουμε τη χρήση των κινητών στα σχολεία, γιατί επιτρέπουμε την πώληση κινητών που δημιουργεί και άλλα σοβαρά θέματα στους ανήλικους τόσο με την επίδειξη της αξίας και του τύπου του κινητού τηλεφώνου τους;», υπογράμμισε ο βουλευτής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

26 ΙΟΥΝΙΟY 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ