Από: ΔΗΠΑ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 20, 2024-13:53 View: 14

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία καταδικάζει τις προκλητικές απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σε σχέση με τα τεκταινόμενα στο Ισραήλ και το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου.

Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η χώρα μας δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, αλλά αντιθέτως συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες για ανθρωπιστική βοήθεια. Ο ρόλος αυτός, μάλιστα, τυγχάνει αναγνώρισης και αποδοχής από όλους, συμπεριλαμβανομένου του αραβικού κόσμου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα ευρωπαϊκό κράτος που σέβεται και εφαρμόζει τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ, προωθεί και προασπίζεται το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και συμμορφώνεται πλήρως με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Επιδίωξη όλων στο εσωτερικό μέτωπο πρέπει να είναι να παραμείνει η χώρα πυλώνας ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα οφείλουν οι αρμόδιες αρχές να ενεργήσουν προληπτικά και να επαγρυπνούν, λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέσα για προστασία της χώρας και των πολιτών.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ