Από: ΔΗΠΑ

EΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

EΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 19, 2024-14:37 View: 13

Προβληματισμό εκφράζει η ΔΗΠΑ-Συνεργασία, όσον αφορά τον κόλαφο καταγγελιών τόσο στα νέα ελληνικά, στη χημεία και στα μαθηματικά που δικαιολογημένα έχει προκαλέσει οργή, άγχος και απογοήτευση στους μαθητές και τις οικογένειες τους.

Μετά λύπης μας, παρατηρούμε, ότι οι θεματοθέτες επέλεξαν μακροσκελή δοκίμια, τεράστιου βαθμούς δυσκολίας που τρομοκράτησαν τους μαθητές. Ο συνδυασμός αυξημένης δυσκολίας και χρονικών απαιτήσεων δυσκόλεψε ακόμη και τους πλέον άριστους, άρα οι θεματοθέτες προφανώς απέτυχαν να εξυπηρετήσουν τον σκοπό της εξέτασης.

Κρίνουμε ότι τα θέματα των φετινών εξετάσεων θα επηρεάσουν τόσο τους μαθητές που διαγωνίστηκαν φέτος, αλλά και τις επόμενες φουρνιές τελειόφοιτων, αφού ορίζουν την κατεύθυνση στην διδασκαλία του μαθήματος.

Σε καμία περίπτωση η ΔΗΠΑ-Συνεργασία δεν ζητά επιείκεια ή διευκόλυνση αλλά δίκαιη και ορθή αξιολόγηση, αφού τα μηνύματα για την ποιότητα των απολυτηρίων μας τα τελευταία χρόνιά από ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα ήταν απογοητευτικά.

Εύλογα αναμένουμε να αξιοποιηθεί η κείμενη νομοθεσία να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διόρθωσης στην βαθμολόγηση-αναγωγή, προς άμβλυνση των αδικιών.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να γίνει επανεξέταση της όλης διαδικασίας, επιλογής και αξιολόγησης των θεματοθετών, επαναξιολόγηση όλων των παραμέτρων συμπεριλαμβανομένων του περιβάλλοντος των εξεταστικών κέντρων, κλιματισμού, ωραρίου και χώρων που γίνονται οι εξετάσεις.  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΟΥΝΙΟΣ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ