Από: ΡΙΚ

Οκταήμερη κράτηση στον εν αργία Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μονής του Οσίου Αββακούμ, Νεκτάριο

Οκταήμερη κράτηση στον εν αργία Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μονής του Οσίου Αββακούμ, Νεκτάριο
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 18, 2024-11:38 View: 10

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ύστερα από μαραθώνια διαδικασία, ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος οκταήμερης κράτησης του εν αργία Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μονής του Οσίου Αββακούμ, Νεκτάριου.

O τριαντα -επτάχρονος εν αργία Αρχιμανδρίτης συνελήφθη το πρωί κατόπιν εξασφάλισης μαρτυρίας, για οικονομικής φύσεως αδικήματα, σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση της Μονής Αββακούμ.

Τα αδικήματα αφορούν, ανάμεσα σε άλλα, συνωμοσία για καταδολίευση, κλοπή από αντιπρόσωπο, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, πλαστογραφία και φορολογικά αδικήματα.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης του εν αργία Αρχιμανδρίτη είχαν ζητήσει αναβολή της διαδικασίας μέχρι αύριο, λόγω του όγκου του υλικού και της ενόρκου δήλωσης.

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί στη Νομική Υπηρεσία, σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων ομάδων που εξετάζουν την υπόθεση της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ.

Οπως δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης στη σύσκεψη θα γίνει ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο της υπόθεσης.

Σε ερώτηση κατά πόσο ενδέχεται να υπάρξουν νέα στοιχεία, απάντησε ότι καινούργια δεδομένα προκύπτουν από τις έρευνες.

Πρόσθεσε πως η συνάντηση θα γίνει για σκοπούς ενημέρωσης της Νομικής Υπηρεσίας και καθοδήγησης, στον βαθμό που χρειάζεται, για τις περαιτέρω ενέργειες.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΑΚΩ, ΧΡΥ, ΝΠ

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ