Από: ΡΙΚ

Συνεχίζεται στο Δικαστήριο η διαδικασία αναφορικά με το αίτημα της Αστυνομίας για 8ήμερη προσωποκράτησης του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου

Συνεχίζεται στο Δικαστήριο η διαδικασία αναφορικά με το αίτημα της Αστυνομίας για 8ήμερη προσωποκράτησης του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 18, 2024-11:38 View: 10

Oλοκληρώθηκε από τη συνήγορο υπεράσπισης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, η διαδικασία της αντεξέτασης του αστυνομικού ανακριτή Παναγιώτη Παναγιώτου, ο οποίος παρουσίασε το αίτημα της Αστυνομίας για οκταήμερη κράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μονής του Οσίου Αββακούμ, Νεκτάριου.

Η διαδικασία διακόπηκε για λίγο και ακολούθως επανήρχισε με τις αγορεύσεις της κατηγορούσας αρχής και της συνηγόρου του Νεκταρίου.

O τριαντα -επτάχρονος εν αργία Αρχιμανδρίτης συνελήφθη το πρωί κατόπιν εξασφάλισης μαρτυρίας, για οικονομικής φύσεως αδικήματα, σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση της Μονής Αββακούμ.

Τα αδικήματα αφορούν, ανάμεσα σε άλλα, συνωμοσία για καταδολίευση, κλοπή από αντιπρόσωπο, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, πλαστογραφία και φορολογικά αδικήματα.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης του εν αργία Αρχιμανδρίτη ζήτησαν αναβολή της διαδικασίας μέχρι αύριο, λόγω του όγκου του υλικού και της ενόρκου δήλωσης.

Κληθείς να σχολιάσει τη σύλληψη του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου, ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, είπε πως την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί στη Νομική Υπηρεσία, σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων ομάδων που εξετάζουν την υπόθεση της Ιεράς Μονής του Οσίου Αββακούμ.

Ο κύριος Σαββίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι στη σύσκεψη θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο της υπόθεσης.

Σε ερώτηση κατά πόσο ενδέχεται να υπάρξουν νέα στοιχεία στο πλαίσιο της συνάντησης, απάντησε ότι καινούργια δεδομένα προκύπτουν από τις έρευνες.

Πρόσθεσε πως η συνάντηση θα γίνει για σκοπούς ενημέρωσης της Νομικής Υπηρεσίας και καθοδήγησης, στον βαθμό που χρειάζεται, για τις περαιτέρω ενέργειες.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΚΥΠΕ

ΑΚΩ, ΧΡΥ, ΝΠ

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ