Από: ΔΗΠΑ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ: ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΖΩΗ!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ: ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΖΩΗ!
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 14, 2024-12:45 View: 19

Πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης που χαρίζει και μοιράζει ζωή στους πάσχοντες συνανθρώπους μας, αποτελεί η προσφορά αίματος και όλοι ανεξαιρέτως, θα πρέπει να αγωνιστούμε, με απαρέγκλιτη συνέπεια, για να μεταδώσουμε το μήνυμα του εθελοντή αιμοδότη.

Η σημασία της εθελοντικής προσφοράς αίματος, αναγνωρίστηκε ως ανεκτίμητο δώρο στην κοινωνία, το 2005, κατά την 58η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, οπόταν και καθιερώθηκε η 14η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που στόχο έχει να εξαλείψει την προκατάληψη, τον φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, που λειτουργούν πολλές φορές αποτρεπτικά για τους δυνητικούς αιμοδότες

Το αίμα είναι βασικό συστατικό της ζωής και ένα αναντικατάστατο θεραπευτικό μέσο το οποίο προσφέρεται από υγιείς και ανιδιοτελείς δότες. Ας μην ξεχνάμε πως εθελοντική αιμοδοσία κρύβει μάλιστα οφέλη και για τον ίδιο τον αιμοδότη, καθώς μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά. Και βέβαια μέσω της αιμοδοσίας ο αιμοδότης υποβάλλεται σε τακτικές αιματολογικές εξετάσεις, προλαβαίνοντας τυχόν προβλήματα, που δεν θα είχε διαγνώσει διαφορετικά.

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία, αναγνωρίζει και προάγει την αυτόβουλη συμμετοχή του ενεργού πολίτη στις κοινωνικές ανάγκες μέσα από τη διαδικασία της αιμοδοσίας, αναδεικνύοντας την ως την προμετωπίδα του εθελοντισμού στη χώρα μας. Παρακινούμε, παράλληλα, ακόμα περισσότερα άτομα να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα της αιμοδοσίας ξεπερνώντας διαχωρισμούς και προκαταλήψεις.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ