Από: ΡΙΚ

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Αρχές Ιουνίου ενημερώνει τον ΓΓ του ΟΗΕ η Μαρία Άνχελα Ολγκίν

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Αρχές Ιουνίου ενημερώνει τον ΓΓ του ΟΗΕ η Μαρία Άνχελα Ολγκίν
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 25, 2024-15:40 View: 17

Εντός Ιουνίου και ενδεχομένως εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου, αναμένεται να μεταβεί στη Νέα Υόρκη για ενημέρωση του Αντόνιο Γκουτέρες η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα, Μαρία Ανχελα Ολγκίν, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από δικής μας πλευράς είμαστε έτοιμοι για διάλογο,  ξέρουμε τι θέλουμε και  ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε, σημείωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

"Μακάρι να υπάρξει είτε θετική ανταπόκριση από την τουρκική πλευρά είτε και πρόσκληση από τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα . Έχω μεταφέρει στην κυρία  Ολγκίν ότι είμαι έτοιμος για συνάντηση", δήλωσε ο Πρόεδρος. Κληθείς να σχολιάσει την αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον Οίκο  Μoody’s, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημείωσε  ότι πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη.

"Θεωρώ ότι είναι αναγνώριση του τριπτύχου της οικονομικής πολιτικής της  Κυβέρνησης ,  που συνοψίζεται σε υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική, σε ένα ισχυρό χρηματοπιστωτικό σύστημα και σε συνεχείς και τολμηρές μεταρρυθμίσεις" , πρόσθεσε ο κύριος Χριστοδουλίδης.

Ερωτηθείς αν το πιθανό νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας μπορεί να επηρεάσει ναυτιλιακές εταιρείες στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,

απάντησε ότι σε συνεργασία με την Ελλάδα και άλλα κράτη εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταβάλλεται κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης του θέματος.

ΠΟΤ/ΑΘΑ

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ