Από: KitasWeather

Έρχονται καλοκαιρινές θερμοκρασίες από τα τέλη της εβδομάδας με 35άρια+ – Ανανεωμένες 10ήμερες προγνώσεις

Έρχονται καλοκαιρινές θερμοκρασίες από τα τέλη της εβδομάδας με 35άρια+ – Ανανεωμένες 10ήμερες προγνώσεις
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 13, 2024-15:45 View: 14

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι το επόμενο διήμερο αναμένεται να συνεχίσει η αστάθεια με μεμονωμένου χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες στα ορεινά/ημιορεινά και πιο μεμονωμένα στο εσωτερικό ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο για να κυμανθεί στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Από την Πέμπτη και μέχρι τουλάχιστον τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η αυξημένη ηλιοφάνεια ενώ θερμές για την εποχή αέριες μάζες θα επηρεάσουν προοδευτικά την περιοχή μας, με τον υδράργυρο να σημειώνει σταδιακή αισθητή άνοδο, για να φτάσει στα τέλη της εβδομάδας και πιθανόν στις αρχές της νέας εβδομάδας να ξεπεράσει τους 35-36 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού. Στη συνέχεια φαίνεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο μεμονωμένα στο εσωτερικό, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται στο 0% στις παράλιες περιοχές ενώ στη Λευκωσία και στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 25-50% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 28 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές/μέσες νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο μεμονωμένα στο εσωτερικό, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται στις παράλιες περιοχές στο 0-10% (αναλόγως περιοχής) ενώ στη Λευκωσία και στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 40-50% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 10%. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, παραμένοντας ωστόσο γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 33 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το Σάββατο και την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις κατά διαστήματα, με την πιθανότητα βροχής να παραμένει στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις να αναμένονται στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, φτάνοντας γύρω στους 35 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 27 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας, φαίνεται πως θα συνεχίσουν οι καλές καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας. Η θερμοκρασία φαίνεται να σημειώνει μικρή περαιτέρω άνοδο στις αρχές της νέας εβδομάδας ενώ στη συνέχεια φαίνεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Τρίτη αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά κυρίως σε νότιους έως νοτιοδυτικούς εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα νοτιοανατολικά παράλια τα 5 μποφόρ το απόγευμα. Την Τετάρτη, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς εντάσεως 3-4 μποφόρ. Την Πέμπτη και την Παρασκευή, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στρέφονται προοδευτικά σε θαλάσσιους εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν την Πέμπτη τοπικά στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια τα 5 μποφόρ το απόγευμα. Το σαββατοκύριακο και πρώτο μισό της νέας εβδομάδας φαίνεται πως θα συνεχίσουν οι άνεμοι να πνέουν αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στρέφονται προοδευτικά σε θαλάσσιους εντάσεως 3-4 μποφόρ.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather