Καταδικάζουμε την δολοφονία επτά εργαζόμενων της World Central Kitchen από ισραηλινό βομβαρδισμό. Κυπριακή Κυβέρνηση και Βουλή οφείλουν να καταδικάσουν την δολοφονία

Καταδικάζουμε την δολοφονία επτά εργαζόμενων της World Central Kitchen από ισραηλινό βομβαρδισμό. Κυπριακή Κυβέρνηση και Βουλή οφείλουν να καταδικάσουν την δολοφονία
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 03, 2024-13:31 View: 19

Σε δήλωσή της η Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Κινήματος κ. Αλεξία Σακαδάκη ανέφερε ότι: «Το πρόσφατο περιστατικό με τους νεκρούς από τα πυρά των Ισραηλινών δυνάμεων κατά των εργαζομένων της World Central Kitchen είναι καθαρή ένδειξη του πως το Ισραήλ αντιμετωπίζει τους αμάχους και τους ανθρώπους που βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια.

Από την έναρξη του πολέμου, οι άμαχοι ήταν και παραμένουν οι πρώτοι στόχοι. Το γεγονός αυτό δεν μας επιτρέπει τίποτα λιγότερο από την πλήρη καταδίκη της στάσης του κράτους του Ισραήλ κατά των αμάχων και της γενοκτονίας που εκτελεί κατά του λαού της Παλαιστίνης.

Την ερχόμενη Πέμπτη, ενώπιον της ολομέλειας της βουλής θα τεθούν προς έγκριση δύο ψηφίσματα. Το ένα από τα δύο ζητεί την διακοπή των επιθέσεων κατά την περίοδο του ραμαζανιού, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω έχει παρέλθει, αλλά δεν ζητεί την τελεσίδικη διακοπή των επιθέσεων.

Επιπλέον, δεν νοείται να υπάρξει ψήφισμα το οποίο καταδικάζει επιλεγμένα εγκλήματα και όχι στο σύνολό τους. Δεν νοείται η Κύπρος, ως μια χώρα που έχει βιώσει τον πόλεμο λόγω της εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής να εγκρίνει ψηφίσματα που δίνουν έμφαση στην επίθεση της Χαμάς αλλά όχι του Ισραήλ και με αυτό τον τρόπο να δίνεται άλλοθι σε μια εμφανή γενοκτονία, που αναφορά της δεν υπάρχει στο προωθούμενο από κάποια κόμματα ψήφισμα. Είναι ντροπή!

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την συνολική στάση του Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης και όσων άλλων θυμάτων που βρέθηκαν στην λωρίδα της Γάζας και σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά. Ταυτόχρονα καλεί με τον πιο έντονο τρόπο, όλα εκείνα τα κοινοβουλευτικά κόμματα που προωθούν το απαράδεκτο ψήφισμα που περιέγραψα πιο πάνω, να σκεφτούν σοβαρά τι παν να κάνουν!»

Η Κυπριακή κυβέρνηση και η Βουλή οφείλουν να καταδικάσουν την δολοφονία των εθελοντών της Wold Central Kitchen οι οποίοι σκοτώθηκαν εκτελώντας αποστολή στην οποία εμπλέκεται η Κυπριακή Δημοκρατία. Τελικά την επιχείρηση Αμάλθεια δεν την διέκοψαν η κριτική της αντιπολίτευσης και η δυσαρέσκεια της Παλαιστινιακής Αρχής αλλά οι ίδιοι οι Ισραηλίτες με την εγκληματική αυτή τους πράξη.  Το Ισραήλ οφείλει να απολογηθεί και να ζητήσει έμπρακτα συγγνώμη για αυτό και τα άλλα εγκλήματα για τα οποία ευθύνεται στην Γάζα. Η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει να ζητήσει από το Ισραήλ να αναλάβει τις ευθύνες του και να σταματήσει άμεσα και για πάντα τον βομβαρδισμό της λωρίδας της Γάζας.

Adblock test (Why?)

Read this on Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών