Από: ΔΗΠΑ

ΑΛ.ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ: ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

ΑΛ.ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ: ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 03, 2024-12:09 View: 26

Πνέει τα μένεα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Αλέκος Τρυφωνίδης, για την καταστροφή χιλιάδων συσκευασιών φαρμάκων που φυλάσσονταν στις φαρμακευτικές αποθήκες του Υπουργείου Υγείας, μετά την θεομηνία που έπληξε την Λευκωσία την Καθαρά Δευτέρα.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ, ο κύριος Τρυφωνίδης, ζήτησε όπως καταγραφούν οι ζημιές και υπολογιστεί το κόστος και «το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει στην αναπλήρωση των αποθεμάτων φαρμάκων που έχουν καταστραφεί ώστε να μην παρατηρηθεί έλλειψη σε φάρμακα και να μην ταλαιπωρηθούν ή τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών».

Ο κύριος Τρυφωνίδης, εκφράζει τον προβληματισμό και την αγανάκτησή του, καθώς χιλιάδες φαρμακευτικά σκευάσματα φυλάσσονταν σε αποθήκες χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο και τις σωστές προδιαγραφές φύλαξής τους και υπογράμμισε «πως δεν νοείται κάποιοι να χρυσοπληρώνονται και να έχουν αυτή την ανευθυνότητα και σήμερα να καταστρέφονται φάρμακα που είναι σημαντικά για τη ζωή πολλών ασθενών».

«Θα τα αντικαταστήσουμε και ναι θα τα πληρώσει ο κυπριακός λαός, το ερώτημα είναι, εκείνοι που ευθύνονται θα μείνουν εκεί στις θέσεις τους, στο απυρόβλητο; Αναμένω την αποφασιστικότητα του Υπουργού Υγείας, ώστε αυτοί που ευθύνονται να πληρώσουν. Έπρεπε να ληφθούν μέτρα και να προβλεφθεί αυτή η καταστροφή, ενώ αναμένουμε και το ύψος της καταστροφής και των ζημιών».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, αναφέρθηκε και στις ζημιές που υπέστησαν οι σέρβερ στο Υπουργείο Οικονομικών λόγω διαρροής νερού από ντεπόζιτο που γειτνιάζει του δωματίου όπου βρίσκονται οι διακομιστές που παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλο το κυβερνητικό κόμβο. «Ακόμα αναμένουμε το αποτέλεσμα της έρευνας στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής», υπέδειξε ο κύριος Τρυφωνίδης, διαβεβαιώνοντας ότι καμία υπόθεση δε θα κουκουλωθεί.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ