Από: ΕΔΕΚ

Να απαγορευθεί η διακίνηση τουρκοκυπριακών ταξί στα ελεύθερα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας

Να απαγορευθεί η διακίνηση τουρκοκυπριακών ταξί στα ελεύθερα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας
Δημοσιεύθηκε: Ιανουαρίου 01, 1970-03:00 View: 61

Με αφορμή τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί από τους ιδιοκτήτες ταξί, επαναλαμβάνουμε ότι, σταθερή θέση της ΕΔΕΚ, η οποία κατατέθηκε ως πρόταση από το 2018, είναι να επιβληθεί απαγόρευση σε τουρκοκυπριακά ταξί να παραλαμβάνουν επιβάτες από τα αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας για μεταφορά στα κατεχόμενα. Όποιος επιθυμεί να μεταβεί στα κατεχόμενα, συμπεριλαμβανομένων των τουρκοκυπρίων, να χρησιμοποιεί ταξί που είναι εγγεγραμμένα στην Κυπριακή Δημοκρατία, μέχρι τα σημεία ελέγχου διόδου στην κατεχόμενη Κύπρο.
Σταθερή επίσης θέση της ΕΔΕΚ, είναι να μην επιτρέπεται η διακίνηση τουρκοκυπριακών ταξί στα ελεύθερα εδάφη, εκτελώντας επαγγελματικές μεταφορές επιβατών ή και εμπορευμάτων.
Οι λόγοι είναι σοβαροί και αφορούν:

  • Την ασφάλεια, καθώς τα τ/κ ταξί δεν υποβάλλονται σε έλεγχο ΜΟΤ, όπως όλα τα οχήματα που είναι εγγεγραμμένα στην Κυπριακή Δημοκρατία.
  • Τις νομικές συνέπειες που ενδεχομένως να αντιμετωπίσει η Κυπριακή Δημοκρατία σε απευχόμενη περίπτωση ατυχήματος, στο οποίο θα εμπλέκεται τ/κ ταξί.
  • Τον αθέμιτο ανταγωνισμό που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ταξί της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τα τ/κ ταξί, οι ιδιοκτήτες των οποίων προφανώς θα μπορούν να προσφέρουν χαμηλότερα κόμιστρα, εφόσον δεν έχουν να επωμιστούν καμία οικονομική υποχρέωση έναντι της πολιτείας.
  • Την παρεμπόδιση της διευκόλυνσης διοχέτευσης τουριστών στα κατεχόμενα, που αποβαίνει εις βάρος του τουρισμού των ελευθέρων περιοχών.
     


                                                                                                                  Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 6 Σεπτεμβρίου 2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΔΕΚ