Από: ΡΙΚ

Σλοβενία: Ξεκίνησε η διαδικασία αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους

Σλοβενία: Ξεκίνησε η διαδικασία αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 09, 2024-20:29 View: 16

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας ξεκίνησε τη διαδικασία για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, ως μέσο πίεσης για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα.

Την πρόθεσή της, είχε ανακοινώσει, τον Μάρτιο.

Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ ο Πρωθυπουργός Ρόμπερτ Γκόπομπ, αναφέρει ότι οι φρικαλεότητες που βλέπουν όλοι καθημερινά στη Γάζα είναι απαράδεκτες και πρέπει να τερματιστούν.

Καλεί παράλληλα το Τελ Αβίβ να σταματήσει αμέσως τις επιθέσεις στον Παλαιστινιακό Θύλακα και να παρακαθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Εκφράζει την ελπίδα η αναγνώριση της Παλαιστίνης από τη χώρα του, να αποτελέσει ένα κίνητρο ώστε να επισπευθούν οι διαπραγματεύσεις και ο διάλογος στα Ηνωμένα Έθνη για κατάπαυση του πυρός, απελευθέρωση των ομήρων και μιά διευθέτηση στη βάση της λογικής των δύο κρατών.

Σε ό,τι αφορά το πότε η Σλοβενία θα αναγνωρίσει και επισήμως το Παλαιστινιακό κράτος, ο Γκόπομπ, αναφέρει πως αυτό θα εξαρτηθεί από την πρόοδο των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Ορίζει ωστόσο, ως καταληκτική ημερομηνία την 13η Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδεχόμενο αναγνώρισης Παλαιστινιακού κράτους, φέρεται να εξατάζουν επίσης, η Ιρλανδία, η Ισπανία και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφέρουν μάλιστα ως πιθανή ημερομηνία την 21η Μαϊου.

Πηγή: ΑΠΕ/ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΡΙΚ

ΕΑ/ΙΝ

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ