Από: ΔΗΚΟ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 09, 2024-20:19 View: 19

Η 9η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η επέτειος για την αρχή και δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως την γνωρίζουμε σήμερα.

Εδώ και 75 χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις σημαντικές προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει κατά διαστήματα, έχει δημιουργήσει μια ισχυρή συνεργασία αναμεταξύ των κρατών μελών της και αποτελεί μια παγκόσμια υπερδύναμη για τον υπόλοιπο κόσμο.  

Σήμερα, καλείται να διαχειριστεί διαδοχικές κρίσεις και προκλήσεις, όπως είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία και ευρύτερα η ασφάλεια στην Ευρώπη, οι αλυσιδωτές επιπτώσεις της ενεργειακής και οικονομικής κρίσης, η στρατηγική και ενεργειακή της αυτονομία, το μεταναστευτικό, η πράσινη οικονομία και πολλά άλλα.

Σε ό,τι αφορά την Κυπριακή Δημοκρατία, η σπουδαιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αδιαμφισβήτητη. Η μικρή μας πατρίδα έχει ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2004 με πολλές θυσίες του λαού μας.

Η ιδιότητα ως ισότιμου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας μας και παρέχει τις δυνατότητες και τα εργαλεία που είναι απαραίτητα για να επιδιώξουμε και να πετύχουμε ενεργότερο και ουσιαστικότερο ρόλο της ΕΕ στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού

Με την Eυρωπαϊκή Ένωση, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την συνεχόμενη και αυξανόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ και στην πράσινη γραμμή.

Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί το πεδίο όπου μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε οικονομική, επιστημονική και κοινωνική αρωγή και στήριξη για να επέλθουν οι αναγκαίες θεσμικές αλλαγές στην χώρα μας, με σεβασμό στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις.

Προς επίτευξη των επιδιώξεων αυτών, το Δημοκρατικό Κόμμα συνεχίζει να συμβάλλει εποικοδομητικά και διεκδικητικά, στο πλαίσιο των βασικών αρχών και αξιών πάνω στις οποίες στηρίχθηκε η ίδια η οικοδόμηση της ευρωπαϊκής συνεργασίας.

Γραφείο Τύπου

9 Μαΐου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ