Παγκύπρια Επέκταση του προγράμματος «Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς»

Παγκύπρια Επέκταση του προγράμματος «Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς»
Δημοσιεύθηκε: Μαρτίου 28, 2024-17:11 View: 15

28-03-2024 17:11

Παγκύπρια Επέκταση του προγράμματος «Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς»

Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη  υπογράφηκαν σήμερα, 28 Μαρτίου 2024, τα Μνημονία Συνεργασίας μεταξύ των  Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, και των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την παγκύπρια επέκταση του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς», το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027».

Ο Προέδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην ενίσχυση του τοπικού κοινωνικού δικτύου και στην ανάπτυξη προγραμμάτων κοινωνικών υπηρεσιών στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως  μια ευρωπαϊκά προσανατολισμένη κοινωνική πολιτική, που εφαρμόζουν πολλά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της γενικότερης προσέγγισης για αποκέντρωση και ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο Προέδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σημείωσε ότι «με αυτόν τον θεσμό και γενικότερα με τη μεταρρύθμιση δίνουμε πολύ περισσότερες εξουσίες σε όλους εσάς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είμαστε δίπλα σας, για να σας βοηθήσουμε να εφαρμόσετε και να υλοποιήσετε επιτυχώς αυτές τις εξουσίες, που δίνουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κα Μαριλένα Ευαγγέλου χαρακτήρισε εξαιρετικής σημασίας κοινωνική υπηρεσία τον Κοινωνικό Λειτουργό της Γειτονιάς, σημειώνοντας ότι η έναρξη της Παγκύπριας επέκτασης ακολουθεί την επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος σε οκτώ δήμους και κοινότητες, μεταξύ των οποίων και απομακρυσμένες/ορεινές περιοχές. Όπως ανέφερε, ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς «αποτελεί μια επιτυχή συνέργεια Κράτους και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που στοχεύει στον έγκαιρο εντοπισμό των προκλήσεων και στην αντιμετώπισή τους, στην πρόληψη και στην αμφίδρομη επικοινωνία με τους πολίτες».

Η υπογραφή συνολικά 39 μνημονίων συνεργασίας, που αναλογούν σε 17 δήμους και 22 συμπλέγματα κοινοτήτων, αποτελεί, όπως υπογράμμισε η κα Ευαγγέλου, το επισφράγισμα της απαρχής της παγκύπριας επέκτασης του Κοινωνικού Λειτουργού της Γειτονιάς, καταδεικνύοντας τη σημασία των συνεργειών για την παροχή καλύτερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών προς τον πολίτη.     

(ΜΘ/ΕΑθ/ΜΣ)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης