Χαιρετισμός της Υφυπουργού Πολιτισμού δρος Βασιλικής Κασσιανίδου στην παρουσίαση του βιβλίου «Λυδία» της Σούζης Μακρή, στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου

Χαιρετισμός της Υφυπουργού Πολιτισμού δρος Βασιλικής Κασσιανίδου στην παρουσίαση του βιβλίου «Λυδία» της Σούζης Μακρή, στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 27, 2024-09:38 View: 14

Χαιρετισμός της Υφυπουργού Πολιτισμού δρος Βασιλικής Κασσιανίδου στην παρουσίαση του βιβλίου «Λυδία» της Σούζης Μακρή, στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ, εκπροσωπώντας την Πρώτη Κυρία, κα Φιλίππα Καρσερά-Χριστοδουλίδη, στην παρουσίαση του βιβλίου «Λυδία» της συγγραφέως Σούζη Μακρή, έκδοση του Ηλία Επιφανίου.

Η κυρία Σούζη Μακρή, ως εμπειρογνώμονας ασθενής, διετέλεσε σε διάφορες χρονικές στιγμές διοικητικό μέλος μη-κερδοσκοπικών οργανισμών για την ινομυαλγία και τις ρευματοπάθειες. Ως εθελόντρια στον Σύνδεσμο Ρευματοπαθών Κύπρου, ασχολείται με την ενδυνάμωση και επιμόρφωση ασθενών όσον αφορά τη διαχείριση χρόνιων ασθενειών.

Μέσα από το τέταρτο βιβλίο της, «Λυδία», φαίνονται προσωπικά βιώματα και εμπειρίες, όσα δηλαδή βοήθησαν τη Σούζη Μακρή να γίνει ο άνθρωπος που είναι σήμερα. Η ηρωίδα της, η Λυδία, μαθαίνει πως το να μοιράζεσαι τις σκέψεις, τις φράσεις και τον πόνο σου είναι λυτρωτικό για σένα και ταυτόχρονα ευεργετικό για έναν συνάνθρωπό σου που ίσως να αντιμετωπίζει παρόμοιες καταστάσεις. Η Λυδία αναγνωρίζει ακόμη τη σημαντικότητα της αποδοχής μιας κατάστασης, ώστε να αντλήσει δύναμη, ενέργεια και κουράγιο για να καταφέρει να αναρριχηθεί τα βουνά των προκλήσεων. Μόνο έτσι θα πορευτεί με επιτυχία στο αύριο, με ό,τι κι αν εμφανιστεί μπροστά της.

Η ιδιότητά της Σούζης Μακρή ως συγγραφέας ενισχύει την όλη προσπάθεια θεραπείας, καθώς η ανάγνωση βιβλίων βοηθά τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν ψυχικά, σωματικά, συναισθηματικά ή κοινωνικά προβλήματα. Παρόλο που η οθόνη έχει κατακτήσει τη ζωή μας, η εμπειρία της ανάγνωσης παραμένει ανάγκη για τον άνθρωπο, αφού προσφέρει τη δυνατότητα ανάπτυξης της φαντασίας και της δημιουργικότητας.

Υλοποιώντας τη δέσμευσή της, η Κυβέρνηση, για να υποστηρίξει τον πολιτιστικό τομέα, ενθαρρύνει την αναβάθμιση της πολιτιστικής δημιουργίας και προωθεί τα Σχέδια Δράσης του Υφυπουργείου Πολιτισμού, που θα φέρουν του πολίτες πιο κοντά στον αρχαίο, παραδοσιακό και σύγχρονο πολιτισμό του τόπου μας. Tο Υφυπουργείο Πολιτισμού έχει επίσης προβεί σε σχεδιασμό δράσεων στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να αξιοποιήσουμε τον πολιτισμό ως θεμελιώδες μέσο για την προαγωγή της υγείας και της ευεξίας των πολιτών. Στην εποχή μας, ο πολιτισμός μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως ένας διαρκής διάλογος με την κοινωνία, προκειμένου να επιτευχθεί αφενός, η αειφορία του και αφετέρου, η αξιοποίησή του σε κοινωνικά ζητήματα, αλλά και στα θέματα υγείας. Με βάση τα ευρήματα πρόσφατων μελετών, είναι πλέον αποδεκτό ότι ο πολιτισμός και η τέχνη μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην ψυχική και σωματική ευημερία των ατόμων, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Στο πλαίσιο αυτό ταιρίαζει απόλυτα και το βιβλίο της Σούζης Μακρή, και γι’ αυτό θα ήθελα να την ευχαριστήσω και να τη συγχαρώ.

Καλοτάξιδο το νέο σας βιβλίο!

(ΕΚ/ΓΣ)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης