Από: ΔΗΚΟ

Χαιρετίζουμε την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας

Χαιρετίζουμε την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
Δημοσιεύθηκε: Μαρτίου 28, 2024-15:36 View: 13

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει την σημερινή έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο, των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας. Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για το γεγονός ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών, λαμβάνοντας μέτρα που βοηθούν άμεσα και αποτελεσματικά τις ευάλωτες ομάδες και τα μικρομεσαία στρώματα της κοινωνίας.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα αφορούν:

  • Την παράταση του στοχευμένου μέτρου επιδότησης κόστους ηλεκτρικού ρεύματος για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο με εκτιμώμενο κόστος 8 εκατομμύρια ευρώ.
  • Την παράταση της εφαρμογής του μηδενικού ΦΠΑ σε βασικά ήδη, για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, με εκτιμώμενο κόστος 6 εκατομμύρια ευρώ.
  • Την ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος, ως αντιστάθμισμα της οριζόντιας κατάργησης του μέτρου στα καύσιμα κίνησης, μέσω της παραχώρησης στοχευμένης εφάπαξ στήριξης για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο σε συγκεκριμένα νοικοκυριά που λαμβάνουν επιδόματα από το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, όπως οι λήπτες επιδόματος τέκνου και οι μονογονεϊκές οικογένειες, με εκτιμώμενο κόστος 12 εκατομμύρια ευρώ.
  • Την παραχώρηση εφάπαξ ποσού 100 ευρώ σε άτομα που είναι λήπτες επιδόματος διακίνησης από το οποίο θα επωφεληθούν 4200 άτομα, με εκτιμώμενο κόστος 1,3 εκατομμύρια ευρώ.
  • Την ενίσχυση του επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχων με ποσό 100 ευρώ τον μήνα, με κόστος 8,4 εκατομμύρια, από το οποίο θα επωφεληθούν 28 χιλιάδες άτομα.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζουμε επίσης ικανοποίηση γιατί εισακούστηκαν οι εισηγήσεις μας, οι οποίες κινούνται σταθερά και με συνέπεια στον άξονα της σωστής δημοσιονομικής διαχείρισης. Θα συνεχίσουμε να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας και να συμβάλουμε εποικοδομητικά στην προώθηση και εφαρμογή πολιτικών που στηρίζουν όλους όσους έχουν πραγματική ανάγκη.

Γραφείο Τύπου

28 Μαρτίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ