Οι προειδοποιήσεις του Γενικού Ελεγκτή, η Κύπρος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και Ο. Μιχαηλίδης στο Ανώτατο Συνταγματικό

Οι προειδοποιήσεις του Γενικού Ελεγκτή, η Κύπρος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και Ο. Μιχαηλίδης στο Ανώτατο Συνταγματικό
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 28, 2024-10:46 View: 18

Η Κύπρος σέρνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις περιοχές Natura 2000, η αρμόδια υπουργός θα δώσει λύσεις το 2025, οι πολίτες πληρώνουν το κόστος και ο Γενικός Ελεγκτής που προειδοποιούσε, παραπέμπεται ενώπιον του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Επειδή η κυβέρνηση – νυν και πρώην – δεν επιδεικνύουν σεβασμό σε ειδικές ζώνες διατήρησης, ζώνες ειδικής προστασίας και περιοχές εντός του δικτύου Natura 2000, η Κυπριακή Δημοκρατία θα βρεθεί ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Για τον κίνδυνο αυτό είχε προειδοποιήσει με επιστολή του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ο υπό κατηγορία σήμερα Γενικός Ελεγκτής, από τον Αύγουστο του 2021.

Από τις 37 ειδικές περιοχές που αναφέρονταν στην επιστολή του Γενικού Ελεγκτή ως λόγοι για να οδηγηθεί η Κύπρος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ετοιμάστηκαν μόνον 10 διατάγματα, με την Κυβέρνηση μόλις τον περασμένο μήνα να θέτει στόχο ολοκλήρωσης των υπόλοιπων διαταγμάτων μέχρι το τέλος του 2025!

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καυτηριάζουμε αφενός την κωλυσιεργία της κυβέρνησης σε τέτοια σημαντικά ζητήματα που έδωσαν το δικαίωμα στην Ε.Ε.  να θέτει την  Κύπρο ενώπιον διαδικασιών επί παραβάσει. Αφετέρου, επιμένουμε ότι σε περιοχές προστασίας όπου γίνονται οι διάφορες παραβάσεις για τις οποίες προειδοποίησε πολύ έγκαιρα ο Γενικός Ελεγκτής, κάποια συμφέροντα εξυπηρετούνται.

Αυτοί είναι και οι λόγοι της δίωξης του Γ. Ελεγκτή από το βαθύ κράτος.

Εμείς δεν θα μείνουμε θεατές στην αναξιοκρατική αυτή κατάσταση. Οι περιοχές προστασίας της Κύπρου δεν είναι προς κατανάλωση κι αν η λύση για την διάσωσή τους πρέπει να έρθει από τις Βρυξέλλες, τότε θα επαναλάβουμε τις διαδικασίες των περασμένων μηνών, όπως πράξαμε για τον Ακάμα.

Όσον αφορά τον Γενικό Ελεγκτή στεκόμαστε δίπλα του ως θεσμός αλλά και στην ίδια την ελεγκτική υπηρεσία, ούτως ώστε τα λαμόγια να λογοδοτήσουν. Προς τούτο θα προχωρήσουμε στην διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων για στήριξη του Γενικού Ελεγκτή. Την Τετάρτη 8/5 στις 7:00μ.μ. θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη οργανωτική συνάντηση την στην αίθουσα Αφροδίτη στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα στην Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών