Από: KitasWeather

Πρόγνωση και τάση καιρού για την Μ. Εβδομάδα – Αβεβαιότητα για τις καιρικές συνθήκες τις ημέρες του Πάσχα

Πρόγνωση και τάση καιρού για την Μ. Εβδομάδα – Αβεβαιότητα για τις καιρικές συνθήκες τις ημέρες του Πάσχα
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 28, 2024-14:15 View: 17

Η πυκνή σκόνη που ταλαιπωρεί την περιοχή μας τις τελευταίες ημέρες έχει αραιώσει αρκετά από χθες το απόγευμα, ωστόσο, αραιή σκόνη συνεχίζει να παρατηρείται κυρίως στα νότια και ανατολικά και σήμερα. Μέχρι αύριο Μ. Δευτέρα, η σκόνη θα μειωθεί περαιτέρω, χωρίς να φαίνεται νέα μεταφορά σκόνης μέχρι και τουλάχιστον τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας. Παράλληλα, αναμένεται αυξημένη ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές μέχρι και τουλάχιστον την Μ. Πέμπτη, ωστόσο, σχετικά ασταθής αέρια μάζα που θα επηρεάζει την περιοχή μας θα δίνει κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι και την Μ. Τρίτη (με μέγιστες έως και περίπου τους 33 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού) ενώ στη συνέχεια αναμένεται μικρή πτώση.

Αύριο Μ. Δευτέρα, αδύναμο αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα με κέντρο μεταξύ Τουρκίας – Ελλάδας με επέκταση προς την ανατολική Μεσόγειο θα επηρεάζει την περιοχή μας, σε συνδυασμό με χαμηλές πιέσεις στη Μέση Ανατολή. Την ίδια ώρα, σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας θα επηρεάζει την δυτική Ευρώπη ενώ στην κεντροανατολική Ευρώπη θα επικρατούν αντικυκλωνικές συνθήκες.

Αρχικά, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών κυρίως στην περιοχή Τροόδους και βορειότερα προς βόρειες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους και δυτικά τμήματα του εσωτερικού.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 25 έως 29 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Μ. Δευτέρα (29/04/2024)

Την Μ. Τρίτη, δεν αλλάζει κάτι ιδιαίτερο στην διάταξη της ατμόσφαιρας, με την περιοχή μας να παραμένει κάτω υπό την επήρεια αδύναμου αποκομμένου χαμηλού στη μέση τροπόσφαιρα.

Αρχικά, ο καιρός θα είναι και πάλι κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό και αναμένονται μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στο δυτικό 1/2 της οροσειράς του Τροόδους. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί και μικρού διαμετρήματος χαλάζι.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 25 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Μ. Τρίτη (30/04/2024)

Την Μ. Τετάρτη, σχετικά χαμηλή πίεση στην επιφάνεια θα επηρεάζει την περιοχή μας, σε συνδυασμό με σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα στην βορειοδυτική Τουρκία.

Αρχικά, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα κυρίως στις νότιες/νοτιοανατολικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους, χωρίς να αποκλείεται κάποια φαινόμενα να κινηθούν νοτιότερα το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 25 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Μ. Τετάρτη (01/05/2024)

Την Μ. Πέμπτη, η Κύπρος θα βρίσκεται μεταξύ χαμηλών πιέσεων στην νότια Ευρώπη και βόρεια Μεσόγειο και υψηλών πιέσεων στην βόρεια Αφρική και νότια τμήματα της Μεσογείου.

Αρχικά, αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένη βροχή αργά το απόγευμα. Στην περιοχή μας θα πνέει μέτριο δυτικό ρεύμα αέρα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 26 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Μ. Παρασκευή (02/05/2024)

To τελευταίο 3ήμερο της εβδομάδας (Μ. Παρασκευή μέχρι και Κυριακή του Πάσχα), υπάρχει αβεβαιότητα ως προς τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, αλλά φαίνεται η τάση ανόδου της θερμοκρασίας πριν το Πάσχα προς Πάσχα ενώ στη συνέχεια (Κυριακή προς Δευτέρα του Πάσχα ή και λίγο αργότερα) υπάρχει η τάση για πιο ασταθείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας και πτώση θερμοκρασίας. Λόγω του ότι το Πάσχα βρίσκεται κάπου στο ενδιάμεσο αυτής της αλλαγής, η κατάσταση παρακολουθείται και θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather