Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΚΟΜΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΚΟΜΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Δημοσιεύθηκε: Μαρτίου 27, 2024-15:36 View: 10

Την αναγκαιότητα όπως αυξηθεί η παραγωγικότητα στη Δημόσια Υπηρεσία, τόνισε ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μαρίνος Μουσιούττας, μετά τη συνεδρία στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλή, κατά την οποία εξετάστηκε ο περί Αξιολόγησης Υποψηφίων για Διορισμό στη Δημόσια Υπηρεσία Νόμος του 2021.

Ο κύριος Μουσιούττας, ο οποίος κατέθεσε πρόταση νόμου, ώστε αφενός η γραπτή εξέταση για διορισμό στη δημόσια υπηρεσία να διεξάγεται κάθε δύο έτη, αντί κατ’ έτος και αφετέρου η αποδοχή διορισμού σε θέση από επιτυχόντα υποψήφιο να συνεπάγεται τον αποκλεισμό του από τη διεκδίκηση άλλης θέσης που προκηρύσσεται εντός της περιόδου των δύο ετών που έπονται της ημερομηνίας διεξαγωγής της εξέτασης, τόνισε πως με αυτό τον τρόπο θα αυξηθεί η παραγωγικότητα των δημόσιων υπαλλήλων.

Εξήγησε πως, αν οι εξετάσεις διεξάγονται ανά δύο έτη και όχι κάθε ένα που γίνονται σήμερα, θα μειωθεί το οικονομικό κόστος για τους αιτητές που παρακάθονται σε εξετάσεις και ταυτόχρονα θα λιγοστέψει διοικητικά ο χρόνος που χρειάζεται για την διεξαγωγή των εξετάσεων με περισσότερο ωφέλιμο χρόνο για την παραγωγικότητα στην δημόσια υπηρεσία.

Ο κύριος Μουσιούττας, υπογράμμισε και την ανάγκη όπως εάν ένας υποψήφιος αποδεχθεί μια θέση ταυτόχρονα να συνεπάγεται και ο αποκλεισμός του από την διεκδίκηση άλλης θέσης ώστε να μην δημιουργούνται αλυσιδωτά προβλήματα όπως συμβαίνει σήμερα όταν φεύγει από το ένα τμήμα και πηγαίνει σε άλλο και χρειάζεται από την αρχή τόσο εκπαίδευση του ίδιου όσον και των νεοεισερχόμενων στο τμήμα που εγκαταλείπει. Θα χρειαστούμε είπε την άποψη των νομικών συμβούλων της Βουλής στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς η Νομική Υπηρεσία θεωρεί ότι είναι αντισυνταγματικό το συγκεκριμένο ζητούμενο.

Αυτό που μας ενδιαφέρει, είπε, είναι η αύξηση της παραγωγικότητας στη Δημόσια Υπηρεσία, και συνεπώς υπέδειξε, δεν πρέπει να «μπαίνουν προσκόμματα έστω και με την νομοθεσία»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ