Από: ΔΗΠΑ

Μ.ΚΑΡΟΓΙΑΝ: Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΙΑΡΚΗ ΑΓΩΝΑ

Μ.ΚΑΡΟΓΙΑΝ: Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΙΑΡΚΗ ΑΓΩΝΑ
Δημοσιεύθηκε: Μαρτίου 14, 2024-16:07 View: 24

Διεκδικούμε προοδευτικές πολιτικές που θα στηρίξουν τη γυναίκα στην εργασία, την εκπαίδευση, την οικογένεια, και τη μητρότητα, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Παράταξη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ο Μάριος Καρογιάν, σε μια κατάμεστη αίθουσα στον Πολυχώρο Ροές στον Στρόβολο, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της απόδοσης φόρους τιμής και αναγνώρισης της γυναίκας προς την κοινωνία, εξήρε τον ρόλο της γυναίκας, υπογραμμίζοντας πως «η ισότητα για μια δημοκρατική κοινωνία δεν είναι κάτι δεδομένο, είναι το ζητούμενο και απαιτεί διαρκή αγώνα».

Η Αντιπρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Αντιγόνη Περικλέους Παπαδοπούλου, υπογράμμισε από την πλευρά της, πως στόχος μας «είναι η προώθηση της εθνικής στρατηγικής για την ισότητα των φύλων και η έμπρακτη εμπέδωση της  διακήρυξης του Πεκίνου, ότι «τα γυναικεία δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα».

Η Επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Θεοδώρα Κυριάκου, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, τις γυναίκες αλλά και τους άντρες που παρέστησαν προς τιμή τους, ανέφερε πως «όλες οι γυναίκες, μαζί ενωμένες μπορούν να διεκδικήσουν ακόμη ένα καλύτερο αύριο, με ισότητα στην κοινωνία και στο χώρο εργασίας, φωνάζοντας εναντίον σε οποιαδήποτε μορφή βίας».

Ο Γραμματέας της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Αντώνης Ρουσσάκης, ανέφερε πως «ο  εορτασμός της ημέρας της γυναίκας δεν αποδίδει μόνο φόρο τιμής σε αυτήν, αλλά επίσης μας θυμίζει πως ακόμα διανύουμε τον δρόμο προς την ισότητα».  

Οι ομιλήτριες της βραδιάς, η δρ. Άντρη Ανδρονίκου, Επιστημονική Διευθύντρια του ΣΠΑΒΟ και η κ. Βάσω Βαρδάκη, εκπαιδεύτρια, καθήλωσαν το κοινό με αλήθειες που ειπώθηκαν και χειροκροτήθηκαν για τις ομιλίες τους που ήταν γεμάτες κοινωνικά μηνύματα.

Στους παρόντες, δόθηκαν συμβολικά κόκκινες καρδιές αλλά και χειροποίητα δώρα εις μνήμη της 31χρονης ενδυματολόγου, Παυλίνας Ευγενίου, που έδωσε τεράστια μάχη με τον καρκίνο.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μοναδικές ερμηνείες με τη συνοδεία πιάνου από την εξαιρετική ερμηνεύτρια, Νικολέττα Λειβαδιώτη,  Οι παρευρισκόμενοι συγκινήθηκαν με την τραγουδίστρια, η οποία αν και έχει μόνο 10% όραση, καταφέρνει να κοιτά κατάματα τη ζωή με τα μάτια της ψυχής και της καρδιάς της!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ