Από: ΔΗΠΑ

ΑΛ. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ: ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΥΓΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΑΛ. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ: ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΥΓΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Δημοσιεύθηκε: Μαρτίου 14, 2024-17:03 View: 18

Συνεχίστηκε στην Επιτροπή Ελέγχου η συζήτηση για το θέμα του έργου του τερματικού εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο. Δυστυχώς ακόμα ένα έργο υψίστης σημασίας για τον τόπο, την οικονομία και τους κύπριους καταναλωτές βρέθηκε στη δίνη των εργολάβων, των καθυστερήσεων και των χαμένων εκατομμυρίων.

Το ουσιαστικό είναι ότι σήμερα δεν έχουμε φυσικό αέριο και φθηνή ενέργεια για τους πολίτες, τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις. Οι εκατέρωθεν καταγγελίες δίνουν και παίρνουν και για αυτό η συζήτηση θα συνεχιστεί. Εμείς θα σταθούμε σήμερα στην πολιτική δήλωση και την ισχυρή βούληση του αρμόδιου Υπουργού Εμπορίου, ο οποίος θα κάνει όλες τις ενέργειες για να έχουμε φθηνότερο φυσικό αέριο το συντομότερο, γιατί και με ομολογία του ίδιου του Υπουργού, αν είχαμε φυσικό αέριο, το κόστος της ενέργειας από 35 σεντς την κιλοβατώρα θα ήταν 20 σεντς την κιλοβατώρα.

Για αυτό εμείς ως Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία, αυτή τη στιγμή πέραν των εκατέρωθεν καταγγελιών και των ευθυνών, θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αρμόδιο Υπουργό ούτως ώστε να παρθούν εκείνες οι αποφάσεις, είτε με το σημερινό εργολάβο, είτε με άλλους τρόπους για να έχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα φθηνό φυσικό αέριο που θα είναι προς όφελος των καταναλωτών και της κυπριακής οικονομίας. Για τα θέματα των ευθυνών, θα επανέλθουμε σε μεταγενέστερο στάδιο ως κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ