Από: ΔΗΠΑ

Μ.ΓΙΑΚΟΥΜΗ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Μ.ΓΙΑΚΟΥΜΗ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Δημοσιεύθηκε: Μαρτίου 04, 2024-17:09 View: 21

Αναγκαία η φορολογική μεταρρύθμιση, υπογραμμίζει ο βουλευτής Αμμοχώστου της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μιχάλης Γιακουμή. Χρειάζεται εκσυγχρονισμός μετά από 20 χρόνια, στη βάση διεθνών προτύπων, εισαγωγής ευρωπαϊκών οδηγιών και κανονισμών, ανέφερε ο κύριος Γιακουμή μιλώντας στην μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ.

Αναπόφευκτα πρέπει να τεθεί η πράσινη φορολογία, ανέφερε ο κύριος Γιακουμή, υπογραμμίζοντας την ίδια ώρα πως δεν πρέπει να γίνει εις βάρος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Θα πρέπει, υπέδειξε, να υπάρχει ένα ισοζύγιο «ναι μεν να οδηγεί σε πράσινη μετάβαση αλλά θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη το πρόσθετο κόστος των νοικοκυριών».

Αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία με την ακρίβεια να βρίσκεται στο προσκήνιο, υπέδειξε δε, ότι «τα προβλήματα δεν πρέπει να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί. Υπάρχει η πράσινη μετάβαση, πρέπει να γίνει με τρόπο σωστό, να υπάρξει ένα ισοζύγιο, να σταθμιστούν όλοι οι παράγοντες και οι επιπτώσεις και να δοθούν αντισταθμιστικά μέτρα ώστε να προστατευτούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις».

Ο κύριος Γιακουμή, ανέφερε, ότι τα μέτρα δε θα πρέπει να είναι «οριζόντια, αλλά στοχευμένα ώστε να βοηθηθούν οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, οι πολύτεκνοι και οι πρόσφυγες».

Επανάφερε στο τραπέζι την πρόταση της ΔΗΠΑ-Συνεργασία η οποία είχε τεθεί στον ΥΠΟΙΚ, για την  έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών καθώς και την αύξηση των καταθετικών επιτοκίων. «Δεν γίνεται οι τράπεζες σήμερα  να κάνουν 1δις ευρώ κέρδη και να μην φορολογούνται ώστε να μπορεί γίνει περισσότερη στόχευση» ανέφερε ο κύριος Γιακουμή.

Ως ΔΗΠΑ-Συνεργασία, είπε, κρίνουμε ότι η κυβερνητική εξαγγελία των 190 εκ. ευρώ σε μέτρα κατά της ακρίβειας θα προσφέρει πολύ αναγκαίες οικονομικές ανάσες στα κυπριακά νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όπως άλλωστε ήταν «η στόχευση πληθώρας εισηγήσεων μας κατά καιρούς, που με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι έχουν υιοθετηθεί».

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ