Από: ΡΙΚ

Οι ΗΠΑ τάσσονται ξεκάθαρα εναντίον της διχοτομικής λύσης που προωθεί η Τουρκία στο Κυπριακό

Οι ΗΠΑ τάσσονται ξεκάθαρα εναντίον της διχοτομικής λύσης που προωθεί η Τουρκία στο Κυπριακό
Δημοσιεύθηκε: Φεβρουαρίου 09, 2024-07:18 View: 20

Ξεκάθαρα ενάντια στη διχοτομική λύση που προωθεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν στην Κύπρο, τάσσονται οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Αμερικανός βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών, Τζόσουα Χακ, τόνισε κατηγορηματικά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποστηρίζουν με κανέναν τρόπο λύση δύο κρατών στην Κύπρο.

Υπέδειξε ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να υποστηρίζει σθεναρά μία συνολική διευθέτηση στο πλαίσιο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα για όλους τους Κυπρίους, που θα οδηγεί στην επανένωση του νησιού.

Ο κύριος Χακ καλωσόρισε τον διορισμό της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό και κάλεσε όλους τους εμπλεκομένους να εκμεταλλευτούν αυτήν την ευκαιρία.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να προωθούν τις διμερείς σχέσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία, ανεξάρτητα από το πώς εξελίσσεται η πορεία του Κυπριακού.

Παράλληλα, ο κύριος Χακ επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών, ειδικότερα σε τομείς, όπως η άμυνα, η οικονομία, η ενέργεια, το κλίμα, και το κράτος δικαίου.

ΝΠ

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ