Από: KitasWeather

Πρόσκαιρη σκόνη αρχές της νέας εβδομάδας και ακολούθως διαστήματα με βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας

Πρόσκαιρη σκόνη αρχές της νέας εβδομάδας και ακολούθως διαστήματα με βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας
Δημοσιεύθηκε: Φεβρουαρίου 07, 2024-17:30 View: 33

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας δεν αναμένεται κάποιο βαρομετρικό χαμηλό να επηρεάσει την περιοχή μας με αποτέλεσμα τις καλές καιρικές συνθήκες τις πλείστες ημέρες, ωστόσο κυρίως την Παρασκευή αναμένονται ασταθείς καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα την εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Οι μέγιστες θερμοκρασίες μέχρι και την Κυριακή θα κυμαίνονται σε επίπεδα πάνω της κανονικής. Στις αρχές της νέας εβδομάδας θα παρατηρούνται αυξημένες υψηλές κυρίως νεφώσεις στην περιοχή μας ενώ αναμένεται και πρόσκαιρη αλλά ενδεχομένως αυξημένη σκόνη ενώ στη συνέχεια, φαίνεται πιο χειμερινό καιρικό σκηνικό με κατά περιόδους βροχές/καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας ενώ στο Τρόοδος θα παρατηρείται χιονόνερο/χιόνι (αναλόγως ημέρας και ώρας).

Αύριο Πέμπτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές λεπτές νεφώσεις ενώ κυρίως στα δυτικά θα συνεχίσουν να παρατηρούνται και αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Κατά τις βραδινές ώρες, ο καιρός θα καταστεί προοδευτικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές μετά τα μεσάνυχτα, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 10-30% (αναλόγως περιοχής) Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 18-20 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και ανατολικά/νοτιοανατολικά και αναμένονται τοπικές βροχές/καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Tα όποια φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονόνερου ενώ σε περίπτωση εκδήλωσης καταιγίδας, τα φαινόμενα θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Κατά τις βραδινές ώρες, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο, τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικότερα/νοτιοανατολικότερα τμήματα του νησιού πιθανόν να συνεχίσουν να δίνουν μεμονωμένες βροχές αρχικά μέσα στη νύχτα. Τοπικά στο εσωτερικό και ανατολικά πιθανόν να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση μετά τα μεσάνυχτα. Η πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνεται από 25-70% (αναλόγως περιοχής) ενώ το βράδυ, η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 20-40% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 18-21 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το Σάββατο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους και νοτιότερα με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 10-25% στις πλείστες περιοχές ενώ στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 30%. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 19-21 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρηθούν αυξημένες υψηλές λεπτές νεφώσεις, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 20-21 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Δευτέρα, θα παρατηρούνται αυξημένες υψηλές νεφώσεις με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή περαιτέρω άνοδο ενώ στην ατμόσφαιρα θα αρχίσει να αιωρείται σκόνη, η οποία όμως θα είναι περιορισμένη κυρίως μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια.

Την Τρίτη, φαίνεται πως θα συνεχίσουν να παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις και ενδεχομένως αυξημένη σκόνη στην περιοχή μας ενώ προοδευτικά, φαίνεται πως θα παρατηρηθούν και τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Το τελευταίο 4ήμερο της πρόγνωσης, χαμηλότερες πιέσεις θα επηρεάζουν την περιοχή μας με αποτέλεσμα να παρατηρούνται διαστήματα βροχών/καταιγίδων στην περιοχή μας ενώ προοδευτικά στ Τροόδος θα παρατηρηθεί χιόνι/χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση, για να κυμανθεί σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Πέμπτη αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-2 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε νοτιοδυτικούς έως νοτιοανατολικούς, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Την Παρασκευή, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Το Σάββατο, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-2 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά στο ανατολικό 1/2 του νησιού σε βορειοανατολικούς έως νοτιοανατολικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ και στα δυτικά/νοτιοδυτικά σε νότιους έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Την Κυριακή, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Την Δευτέρα και την Τρίτη, οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνεόυν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, οι οποίοι κυρίως στα δυτικά θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι ενώ προοδευτικά από την Τετάρτη φαίνεται στροφή των ανέμων από δυτικές/νοτιοδυτικές κατευθύνσεις.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather