Από: KitasWeather

Διαστήματα βροχών/χιονιών αλλά και ηλιοφάνειας στη 10ήμερη πρόγνωση – Σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας

Διαστήματα βροχών/χιονιών αλλά και ηλιοφάνειας στη 10ήμερη πρόγνωση – Σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας
Δημοσιεύθηκε: Ιανουαρίου 12, 2024-18:42 View: 45

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι αύριο Σάββατο αναμένεται αυξημένη νεφοκάλυψη, πτώση θερμοκρασίας και τοπικές βροχές κυρίως στο νότιο 1/2 του νησιού ενώ βελτιωμένος γενικά καιρός αναμένεται το διήμερο Κυριακή – Δευτέρα με την θερμοκρασία να κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω. Την Δευτέρα το βράδυ/Τρίτη και πιθανόν έως και την Τετάρτη, νέα διαταραχή φαίνεται πως θα επηρεάσει την περιοχή μας, ωστόσο ακόμα υπάρχει αβεβαιότητα για το αν αναμένεται κάτι αξιόλογο ή όχι με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακά άνοδο. Στη συνέχεια φαίνονται καλές καιρικές συνθήκες και περαιτέρω άνοδος θερμοκρασίας σε επίπεδα πάνω ή και αρκετά πάνω της κανονικής ενώ μικρή αύξηση των πιθανοτήτων βροχής και πτώση θερμοκρασίας παρουσιάζεται στο τέλος της πρόγνωσης.

Αύριο Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές κυρίως στο νότιο 1/2 του νησιού και κυρίως κατά το δεύτερό μισό της ημέρας. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται κατά διαστήματα χιονόπτωση με χιονόστρωση. Στα ορεινά θα επικρατεί κατά διαστήματα ομίχλη. Κατά τις βραδινές ώρες, αναμένονται αρχικά λίγες μεμονωμένες βροχές. Σύντομα ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια/βορειοδυτικά παράλια δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Η πιθανότητα βροχής για αύριο Σάββατο κυμαίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας από 40-70% (αναλόγως περιοχής) ενώ το βράδυ, η πιθανότητα βροχής μειώνεται στο 25%. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 16-17 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και νοτιότερα/νοτιοανατολικότερα, με την πιθανότητα λίγων μεμονωμένων βροχών κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Κατά τις βραδινές ώρες, ο καιρός είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια πιθανόν να δώσουν λίγες μεμονωμένες βροχές. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Η πιθανότητα βροχής βρίσκεται στο 25% στις πλείστες περιοχές ενώ στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα χιονιού ανέρχεται στο 50% το μεσημέρι/απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 17-19 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 3 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Το μεσημέρι και το απόγευμα, οι νεφώσεις θα αυξηθούν, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Κατά τις βραδινές ώρες, ο καιρός είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος ενώ προοδευτικά, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού και νότια. Τα φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Η πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνεται από 25-30% (αναλόγως περιοχής) ενώ το βράδυ, η πιθανότητα βροχής αυξάνεται στο 25-60% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 16-18 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα, ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος ενώ νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά πιθανόν να δώσουν λίγες μεμονωμένες βροχές. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται αρχικά χιονόπτωση ενώ αργότερα, χιονόνερο θα εναλλάσσεται με βροχή. Κατά τις βραδινές ώρες, κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις πιθανόν να δώσουν τοπικές βροχές. Η πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας κυμαίνεται από 40-60% (αναλόγως περιοχής) ενώ το βράδυ, η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 30%. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 18-20 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τετάρτη, υπάρχει ακόμα αβεβαιότητα ως προς τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, ωστόσο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα παρουσιάζονται κάποιες μικρές πιθανότητες βροχής. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Το τριήμερο Πέμπτη – Σάββατο, φαίνεται πως θα επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας ενώ η θερμοκρασία φαίνεται να σημειώνει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί σε επίπεδα αρκετά πάνω της κανονικής.

Το τελευταίο 2ήμερο της πρόγνωσης, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα ως προς τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, ωστόσο με βάση τα σημερινά δεδομένα παρατηρείται μικρή αύξηση των πιθανοτήτων βροχής. Η θερμοκρασία φαίνεται πως θα αρχίσει να σημειώνει σταδιακά πτώση.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν το Σ/Κ μεταβλητοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Την Δευτέρα, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε νοτιοδυτικούς έως βορειοδυτικούς, εντάσεως 2-4 μποφόρ ενώ την Τρίτη, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε νότιους έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα παράλια τα 5 μποφόρ το απόγευμα. Την Τετάρτη οι νότιοι/νοτιοδυτικοί άνεμοι θα συνεχίσουν ενώ στη συνέχεια φαίνονται κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί άνεμοι.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για τo Τρόοδος (1900 μέτρα).

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather