Από: KitasWeather

Νέα διαταραχή με βροχές και χιόνια στο Τρόοδος – Χάρτης εκτιμώμενου συνολικού υετού

Νέα διαταραχή με βροχές και χιόνια στο Τρόοδος – Χάρτης εκτιμώμενου συνολικού υετού
Δημοσιεύθηκε: Ιανουαρίου 12, 2024-17:38 View: 39

Νέα διαταραχή έχει αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας σήμερα Παρασκευή, με βροχές στον θαλάσσιο χώρο δυτικά του νησιού οι οποίες έχουν αρχίσει να επηρεάζουν την περιοχή μας από τα δυτικά/βορειοδυτικά, με προοδευτική ανατολική επέκταση μέχρι νωρίς το βράδυ. Οι βροχές θα συνεχίσουν κατά περιόδους απόψε, με τα φαινόμενα να είναι πιο συχνά ή παρατεταμένα στο δυτικό/νοτιοδυτικό 1/3 του νησιού. Αύριο Σάββατο, η περιοχή μας θα συνεχίσει να επηρεάζεται από αυξημένη νεφοκάλυψη ενώ εκτεταμένες βροχές οι οποίες θα βρίσκονται στον θαλάσσιο χώρο του νησιού,θα επηρεάζουν κυρίως το νότιο 1/2 του νησιού κατά περιόδους και κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Σημαντική βελτίωση του καιρού αναμένεται από νωρίς το βράδυ ενώ την Κυριακή/Δευτέρα αναμένονται γενικά καλές καιρικές συνθήκες στις πλείστες περιοχές, ωστόσο κάποιες μεμονωμένες βροχές θα συνεχίσουν να παρατηρούνται κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση αύριο, μικρή άνοδο την Κυριακή και μη αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα και θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Νέα διαταραχή φαίνεται από το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη, ωστόσο υπάρχει ακόμα αβεβαιότητα κατά πόσο θα είναι αξιόλογη η όχι.

Απόψε, βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάζει την περιοχή μας.

Όπως βλέπετε και στην πιο κάτω δορυφορική εικόνα, εκτεταμένη νεφοκάλυψη έχει αρχίσει να επηρεάζει το νησί από τα δυτικά ενώ βροχές που βρίσκονται στον θαλάσσιο χώρο δυτικά του νησιού έχουν αρχίσει να επηρεάζουν σταδιακά την περιοχή μας από τα δυτικά/βορειοδυτικά. Παράλληλα, ορογραφικές βροχές/χιόνια παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες στο δυτικό 1/3 της οροσειράς του Τρόοδους.

Δορυφορική εικόνα (16:00)
Ραντάρ βροχής (15:55)

Τις επόμενες ώρες, ο καιρός θα καταστεί συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα βροχές κυρίως ελαφριάς έως μέτριας έντασης ενώ αργότερα αναμένονται και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια, με τα πιο αξιόλογα και πιο συχνά φαινόμενα να αναμένονται στο νοτιοδυτικό 1/2 του νησιού. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται κατά διαστήματα χιονόπτωση, η οποία κατά διαστήματα θα είναι πυκνή, με χιονόστρωση από περίπου τα 1700 μέτρα και άνω. Στα ορεινά θα επικρατεί κατά διαστήματα ομίχλη.

Αύριο Σάββατο, βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάζει την περιοχή μας.

Στην περιοχή μας αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος καιρός με τοπικές βροχές κυρίως στο νότιο 1/2 του νησιού και κυρίως κατά το δεύτερό μισό της ημέρας. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται κατά διαστήματα χιονόπτωση με χιονόστρωση. Στα ορεινά θα επικρατεί κατά διαστήματα ομίχλη. Κατά τις βραδινές ώρες αναμένεται σημαντική βελτίωση του καιρού, με λίγες μεμονωμένες βροχές αρχικά, σύντομα όμως ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος. Παρόλα αυτά, παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια/βορειοδυτικά παράλια δεν αποκλείεται να δώσουν και πάλι μεμονωμένη βροχή. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονιού.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Σάββατο (13/01/2024)

Στην κεντρική εικόνα, αλλά και στην εικόνα πιο κάτω, βλέπετε τις συνολικές ποσότητες υετού που εκτιμούμε ότι θα σημειωθούν στο διάστημα από τις 16:00 τοπική ώρα 12/01/2024, μέχρι 00:00 τοπική ώρα 14/01/2024.

Χάρτης εκτιμώμενου συνολικού υετού

Ο κύριος όγκος των φαινομένων στο νησί μας αναμένεται απόψε όπου θα σημειωθούν τα πλείστα χιλιοστά που αναγράφονται στον πιο πάνω χάρτη. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής με βάση τον πιο πάνω χάρτη αναμένονται στο νοτιοδυτικό 1/2 του νησιού.

Εκτιμούμε ότι η συνολική μέση βροχόπτωση μέχρι το πρωί της Δευτέρας (08:00) που θα βγουν οι τελικές μετρήσεις θα κυμανθεί από 10-17 χιλιοστά. Με βάση τα χιλιοστά που εκτιμούμε ότι θα σημειωθούν κατά την περίοδο που είναι σε ισχύ ο πιο πάνω χάρτης, η βροχόπτωση του μήνα που διανύουμε θα κυμανθεί γύρω στο 27-34% μέχρι το πρωί της Δευτέρας (08:00) από το 17% που βρίσκεται μέχρι σήμερα Παρασκευή 12/01/2024 (08:00).

Την Κυριακή, το βαρομετρικό χαμηλό θα έχει κινηθεί ανατολικότερα καθώς εξασθενεί με αποτέλεσμα τον γενικά βελτιωμένο καιρό στην περιοχή μας.

Αρχικά, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και νοτιότερα/νοτιοανατολικότερα, με την πιθανότητα λίγων μεμονωμένων βροχών κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Κατά τις βραδινές ώρες, ο καιρός είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια πιθανόν να δώσουν λίγες μεμονωμένες βροχές. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονιού

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Κυριακή (14/01/2024)

Την Δευτέρα, αναμένονται γενικά καλές καιρικές συνθήκες και αναμένεται αρχικά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Το μεσημέρι και το απόγευμα, οι νεφώσεις θα αυξηθούν, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα είναι υπό την μορφή χιονιού.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Δευτέρα (15/01/2024)

Τάση νέας διαταραχής υπάρχει για το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη, ωστόσο υπάρχει ακόμα αρκετή αβεβαιότητα για το αν αναμένεται κάτι το αξιόλογο.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is htyppi15.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather