Από: ΔΗΠΑ

Μ.ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Μ.ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Δημοσιεύθηκε: Δεκεμβρίου 20, 2023-16:27 View: 41

Την επίτευξη πολιτικής συμφωνία για το Σύμφωνο για το Μεταναστευτικό και το Άσυλο μεταξύ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Συμβουλίου και Κομισιόν, σχολίασε ο βουλευτής Λευκωσίας, της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μαρίνος Μουσιούττας, στην μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα.

Ο κύριος Μουσιούττας, υπογράμμισε την θετική εξέλιξη, αφού ως μέρος της συμβιβαστικής συμφωνίας είναι να υπάρξει «υποχρεωτική αλληλεγγύη για τις χώρες της ΕΕ που αναγνωρίζεται ότι βρίσκονται υπό μεταναστευτική πίεση», γεγονός, που ήταν, είπε, σήμερα μελανό σημείο, καθώς η Κύπρος, ως πρώτος σταθμός, δεν λάμβανε την ανάλογη αλληλεγγύη των κρατών μελών.  

Η Κύπρος, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, είπε, θα πρέπει να ωφεληθεί από την πρόβλεψη του υποχρεωτικού μηχανισμού αλληλεγγύης που διεκδικούσε εδώ και χρόνια.

Αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα του μεταναστευτικού, υπογραμμίζοντας ότι αρκετοί χρησιμοποιούν την Κύπρο για να λαμβάνουν επιδόματα. Ζητείται, είπε, υλικοτεχνική και χρηματική βοήθεια για το καυτό ζήτημα του μεταναστευτικού, καθώς οι μετανάστες αφορούν περίπου το 7% του πληθυσμού, μέγεθος που είναι δυσβάστακτο καθώς αλλοιώνεται ο κοινωνικός ιστός της χώρας μας.

Οι νέοι κανόνες, μόλις λάβουν έγκριση, θα καταστήσουν το ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου αποτελεσματικότερο και θα αυξήσουν την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών, επιτρέποντας την ελάφρυνση του φόρτου στα κράτη μέλη και συνεπώς στην Κύπρο στα οποία φθάνουν οι περισσότεροι μετανάστες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ